Windows 8 blir ikke lenger oppdatert

win8_startscreen

Windows 8 ble lansert i 2012, men Microsoft har bestemt seg for å ikke å fortsette å oppdatere denne versjonen. Den siste sikkerhetsoppdateringen for Windows 8 ble lagt ut tirsdag 12. januar 2015.

Les også: Slik oppgraderer du til Windows 10

Du bør derfor absolutt vurdere å oppgradere til Windows 10 hvis ikke du allerede har gjort det. Eller du kan oppdatere fra Windows 8 til 8.1. Windows 8.1 skal nemlig fortsatt oppdateres helt til år 2023.

Microsoft har bestemt seg for dette til tross for at selskapet vanligvis fortsetter å oppdatere Windows i ti år etter lansering. Du finner et faktaark om livssyklusen på nettsiden microsoft.com, og ifølge denne skal Microsoft etter planen fortsette utvidet støtte av Windows 8 til 2023. Grunnen til denne avgjørelsen skal være at Microsoft anser Windows 8.1 som en Service Pack for Windows 8.
Fortsatt mange som har Windows 8

Dette kan virke som en bagatellmessig melding, men faktum er at ganske mange har fortsatt Windows 8 installert på sine PC-er. Ifølge ferske tall har rundt 2 prosent av brukermassen til Windows 8/8.1 fortsatt versjon 8 på sine PC-er, og det betyr at Windows 8 er installert på over 30 millioner PC-er.

Kilde: Zdnet.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *