Slik redder du filene dine etter oppgradering

windows_10_wallpaper6

Microsoft sier selv at oppgradering til Windows 10 skal ta vare på alle personlige filer, og for de fleste brukere er dette riktig. Dataporten får stadig henvendelsen fra fortvilte brukere som opplever at personlige filer er blitt fjernet etter oppgradering.

På denne siden får du en rekke forslag som kan brukes til å få tilbake filene dine.

Slik redder du filene dine

Vi starter med de enkle forslagene først:

 1. Bruk søkefunksjonen for å finne filene
  Det kan være så enkelt som at du finner filene ved å søke, det vil si hvis du husker på noen av navnene på filer eller mapper.

  Hjelper ikke søkefunksjonen i Windows kan du bruke programmet Everything – det er søkeprogram som er raskere enn den innebygde søkefunksjonen i Windows. Les mer om programmet i vår omtale om Everything.

 2. Er du er logget inn på feil profil?
  Sørg for at du er logget inn på egen Windows-profil. Dette kan du eventuelt sjekke via startmenyen, Innstillinger og Kontoer.

 3. Sjekk om filene er flyttet til en annen konto
  Det kan hende at filene er låst i en administrativ konto som er blitt deaktivert etter oppgradering til Windows 10.

  Dette kan du sjekke ved å skrive Datamaskinbehandling i søkevinduet i Windows og trykke Enter. Velg Systemverktøy og Lokale brukere og grupper fra menyen. Doppeltklikk på Brukere-mappen, høyreklikk på Administrator og velg Egenskaper. Her kan du kanskje se at kontoen er blitt deaktivert. Det du kan gjøre er å fjerne haken ved «Konto er deaktivert» og klikke på OK for å bekrefte. Start PC-en på nytt og logg deg på som Administrator for å se om de savnede filene ligger der.

 4. Backup
  Har du tatt sikkerhetskopi av filene dine før du oppgraderte, er ikke dette noe problem, fordi da kan du bare hente filene fra backup.

 5. Windows.old kan være redningen!
  Det kan godt hende at filene dine ligger i Windows.old. Les mer om dette i vår guide.

 6. Do Your Data Recovery
  Du kan laste ned programmet Do Your Data Recovery – det finnes i to utgaver:

  Gratisutgaven støtter gjenoppretting av kun 1024 MB, så hvis det dreier seg om en større mengde data, må du laste ned og installere Pro-utgaven. Du kan laste ned og prøve Pro-utgaven gratis i 30 dager.

  do_your_data_recovery

  Slik fungerer programmet
  Du velger et sted for å skanne din datamaskin med programmet – velg gjerne hele C-drevet. Klikk på Next og velg filtype.

  Vent til datamaskinen er ferdig skannet, og du får da opp et ganske brukervennlig vindu som ligner på filutforsker. Her kan du merke filer/mapper du ønsker å gjenopprette og til slutt klikke på Recover. Stort enklere blir det ikke.

  Les mer på Doyourdata.com.

 7. Prøv Recuva
  Hjelper ikke Do Your Data Recovery finnes flere alternative programmer som kan prøves, blant annet Recuva. Les mer i vår guide om gjenoppretting av filer.

You may also like...

4 Responses

 1. Per Simonsen sier:

  Doyour data recovery fungerte ikke i det hele tatt. Windows 10 fjernet tusenvis av bilder og selve bildeprogrammet og selv når jeg ønsket å tilbakestille PCen til Windows 7 gjorde den ikke det.

 2. Anonym sier:

  Jeg har mistet ALLE mine private dokumenter og oppsett! Hva gjør jeg? Har forsøkt Piriform Recuva… :(((

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *