Skatteetaten misbrukes i et svindelforsøk

Hvis du får en e-postmelding fra et kjent selskap som du i utgangspunktet ikke har bedt om, vil det sannsynligvis dreie seg om et svindelforsøk. Svindlerne utnytter da det faktum at svært mange kjenner til det aktuelle selskapet som et seriøst selskap og stoler derfor på meldingen.
Les også: Microsoft er også blitt misbrukt

Dette gjelder spesielt hvis selskapet ber deg om sensitiv informasjon. Slike svindelforsøk er dessverre ganske vanlige i dag og det er overraskende mange som lar seg lure.

Skatteetaten misbrukes

Det er nå mange som har fått en e-postmelding fra noen som kaller seg for Skatteetaten.com. Mottakeren blir spurt om å oppgi kredittkortnummer, kontonummer eller andre personopplysninger.

Dette er et svindelforsøk for å lure til seg informasjon om din BankID. Ikke svar på e-post henvendelsen. Det beste du kan gjøre hvis du får en slik e-postmeldinger er å slette meldingen. Elektroniske kommunikasjon med skattytere, som omfatter personsensitive opplysninger, skjer via Altinn.

Skatteetaten ville aldri sende slike meldinger til noen brukere. Skatteetaten har sendt ut en advarsel mot falske e-postmeldinger, etter å ha fått en rekke henvendelser fra publikum.

Er du blitt rammet av dette?

Les mer om dette svindelforsøket på skatteetaten.no. Her får du blant annet råd om hva du bør gjøre dersom du er blitt rammet av dette.

Kilder: skatteetaten.no, e24.no

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *