Test av Silver Efex Pro

Silver Efex Pro er et profesjonelt filter for svart/hvite-bilder. Dette er et fantastisk filter av høy kvalitet.

Les også: Nik Collection 4.2 er lansert

Spørsmålet vi stiller oss er om det er verdt å betale for den nyeste versjon av dette filteret, eller om gratisversjonen er god nok.

Det var selskapet DxO som kjøpte Nik Collection av Google i 2017. Du finner deler av historikken til Nik Collection i vår artikkel.

Test av Silver Efex Pro

Det er nettstedet dpreview.com som har gjennomført denne testen og publisert resultatet. For ordens skyld, testen er basert på Nik Collection 4.0. Dagens versjon er 4.2.

Les også: Her er grativersjonen

Det dreier seg om ganske grundig test av Silver Efex Pro, men hvis du skroller ned til konklusjonen mener anmelder at dagens Silver Efex Pro er verdt pengene: «No Brainer Upgrade».

DxO sin betalversjon har bedre brukergrensesnitt og den har simuleringer av flere analoge filmer. Den inkluderer også et nytt ClearView-verktøy (tåke-redusering) og forbedret U-Point-teknologi.

Du finner detaljene om testen på dpreview.com.

Pris

«Problemet» er at du må kjøpe hele pakken med 8 filtre. Du kan altså ikke kun kjøpe svart/hvite-filteret. Prisen er 149 euro (1440 NOK) – i skrivende stund er pakken tilgjengelig for 99.99 euro (970 NOK). Dette er jo en overkommelig pris for deg som har lyst på meget gode profesjonelle filtre.

Konklusjon

Spørsmålet er altså om du trenger betalversjonen av Nik Collection? Det kommer litt an på. Hvis du allerede bruker gratisversjonen og er fornøyd er det liten grunn til å betale for den nyeste versjonen.

Dersom du jobber mye med svart/hvite bilder og trenger flere verktøy, film-simuleringer og forhåndsredigeringer (presets), da er det verdt å betale for den nyeste versjonen.

Hva bruker du?

Bruker du gratisversjonen eller den nye versjonen fra DxO? Er gratisversjonen god nok eller har DxO såpass mange fordeler at det er verdt pengene? Legg gjerne inn en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *