Enkel oppskalering av bilder

sharper_scaling2

Har du et lite bilde og har behov for å forstørre bildet, men er redd for å detaljene i originalbildet blir borte? Da kan du prøve denne appen.

Les også: Hvilken fotoapp er best?

Oppskalering av et bilde kan være en utfordring, fordi bildet blir gjerne mindre detaljert i prosessen. Vi snakker altså her om å gjøre et bilde større en originalbildet. Du kan bruke Photoshop for oppgaven, men et nettsted påstår at et gratis program gjøre denne oppgaven bedre enn Photoshop.

Enkelt og gratis
«A Sharper Scaling» er navnet på programmet og det kan lastes ned helt gratis for Windows. Det er nettstedet petapixel.com som har sammenlignet programmet med Photoshop og mener resultatet viser en synlig forskjell.

Programmet er ganske enkelt å bruke, du kan prøve det på noen testbilder eller du kan laste opp ditt eget bilde. Klikk på «Load from File»-ikonet for å velge et bilde fra din PC eller «Load from Clipboard» for å lime inn et bilde fra utklippstavlen i Windows.

Når et bilde er på plass i programmet får du opp et vindu hvor du kan endre størrelsen på bildet. Du får deretter opp et vindu med en sammenligning av konvensjonelle metoder for oppskalering og metoden «A Sharper Scaling» bruker. Til slutt kan du klikke på «Save to File»-ikonet for å lagre bildet du har endret størrelsen på.

Prøv selv!

Du kan prøve selv – programmet kan lastes ned fra a-sharper-scaling.com og det er helt gratis. Programmet støtter Windows Vista, Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10.

Kilde: petapixel.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *