Her finner du de beste Netflix-filmene

netflix_okt2015

Netflix har vært tilgjengelig i Norge i noen år allerede, men tilbyr fortsatt et meget begrenset filmutvalg, pluss at søkefunksjonen kunne vært bedre.

Les også: De beste Netflix-lenkene

På denne siden får du tips om hvordan du kan øke filmutvalget betraktelig, og nettsteder som kan brukes til å finne de beste filmene på Netflix.

Netflix er en tjeneste for streaming av filmer og TV-serier. Tjenesten har lenge vært tilgjengelig i USA, men 17. oktober 2012 ble den tilgjengelig også for norske brukere.
Tre prisklasser

Prisen for tjenesten er i utgangspunktet 79 norske kroner i måneden, men du kan teste ut tjenesten gratis i én måneden. For denne prisen kan du se ubegrenset på flere filmer og TV-serier, det vil si ubegrenset i betydningen at du kan se hvor ofte du vil og når du vil på filmene.

Netflix tilbyr tre forskjellige prisklasser. Basis koster 79 NOK, Standard koster 99 NOK, og Premium koster 129 NOK. Forskjellen går blant annet på videokvalitet, og antall skjermer du kan bruke samtidig. Du finner oversikten på netflix.com.

Støtter flere typer enheter

Netflix støtter flere ulike enheter som TV, datamaskin, PS3, Wii, Xbox 360, og forskjellige typer mobile enheter.

Netflix har et godt grensesnitt med mulighet til å stoppe en film, og fortsette senere hvor du slapp. Mange av filmene på Netflix er tilgjengelige i HD. Videre er filmene tekstet.

Hvis du ser på en TV-serie, vil visningen fortsette på neste episode, neste gang du kjører Netflix-tjenesten – Netflix husker med andre ord hvor (hvilken episode) du så på siste gang.

Netflix har også den fordelen at filmene kan vises på mange enheter: TV, PC, iPad, iPhone og andre enheter.

Slik øker du filmutvalget betraktelig

Hvis du ser Netflix-filmer i Norge, er utvalget av filmer dessverre for dårlig. Vi savner også muligheten til å lagre favoritter. Dessuten kunne søkefunksjonen vært bedre – det er ikke uten videre enkelt å finne de beste filmene.

Det finnes flere måter å øke filmutvalget på Netflix, her er tre muligheter:

 • Smartflix er en app som gir deg tilgang til hele Netflix-katalogen uansett hvor i verden du befinner deg – les mer.

 • Hola er en gratis utvidelse for nettleserne Internet Explorer, Chrome og Firefox – les mer.

 • Media hint – en utvidelse for Chrome og Firefox, som gir deg tilgang til det amerikanske Netflix-utvalget

 • Proxy, Tor eller VPN – er tjenester som gjør det mulig å bruke nettet anonymt, og som gjør at du kan late som du er i et annet land enn du egentlig er. Dermed kan du late som om du er i USA, og få tilgang til det amerikanske Netflix-utvalget.

Filmanbefalinger

Er du ute etter filmanbefalinger og lister over de beste filmene på Netflix? Her får du masse gode tips:

Finn de beste filmene

En av ulempene med Netflix er at det mangler en funksjon for å organisere filmer, og søkefunksjonen kunne vært bedre. Det er ikke uten videre er enkelt å finne de beste filmene. Heldigvis er det hjelp å få andre steder. Se en oversikt i vår Netflix-guide.

Oppdag skjulte Netflix-kategorier

Det finnes et enkelt triks som gjør det mulig å avsløre filmkategorier som i utgangspunktet ikke er synlige i Netflix. Les mer om dette i vår artikkel om å avsløre skjulte skatter på Netflix.

Har du tips?

Har du tips om nettsteder eller programvare/apper som kan brukes til å øke filmutvalget på Netflix, eller som kan brukes til å finne gode filmer på Netflix. Send inn tips i kommentarfeltet her under!

You may also like...

10 Responses

 1. Rune Grimstad sier:

  Eller så kan du endre DNS’en i enheten du ser på Netflix med. Dette fungerer både på iPad og AppleTv og på PC. I alle fall hos meg.

  DNS’en må endres av og til, men de som står her bruker å funke:
  http://www.netflixfixer.com/2013/06/updated-dns-codes-for-us-netflix.html

 2. Håkon Strand sier:

  «Blant fordelene med Netflix er at filmene er tekstet. En annen fordel er at en film kan stoppes, og den fortsetter senere hvor du slapp. Du kan også spole frem og tilbake.»

  Virkelig revolusjonerende teknologi dette.

 3. Leif Osvold sier:

  Nedenstående hadde jeg tenkt å sende til Netflix, Norge. Så oppdaget jeg at det ikke er mulig å kommunisere med Netflix, annet enn via chat med en ukjent saksbehandler i utlandet, på engelsk. Det gjorde jeg for mange uker siden, og han lovet å bringe min klage videre til «ledelsen». Ingenting har skjedd, naturligvis.
  Hvordan kan jeg få bragt min klage til ledelsen i Netflix? Har de ikke noe kontor e.l. i Norge?

  KLAGE
  Jeg er abonnent på Netflix. Jeg må dessverre konstaterer at film-tilbudet deres er elendig. Utvalget av serier er OK, selv om det også kunne ha vært bedre. Det ser ut til at Netflix bruker alle sine ressurser på å lage egne TV-serier. Noe av dette bør brukes til å kjøpe inn filmer!
  Netflix skryter av at de legger ut nye filmer hver uke, men det er jo bare dårlige filmer og/eller gamle filmer. Med “gammel” mener jeg da eldre enn ca. 1 år. Der Netflix svikter fullstendig er tilgang til de nyeste filmene, de som hadde premiere i år eller i fjor og som holder høy kvalitet. “Oscar-filmer”. Ikke barnefilmer, ikke dokumentarer, ikke dumme humorfilmer, men menneskelige dramaer, thrillere.

  Filmutvalget er altså dårlig. Det må Netflix gjøre noe med. De filmene dere har lagt ut de siste ukene, er så middelmådige og dårlige og ukjente at det er en skam. Når vi/jeg nå har sett alle seriene, så er utvalget lik null. Og da vil vi se filmer!

 4. Linda Straumsnes sier:

  Har et spørsmål, har en større utvalg av filmer eller serier på netflix om en velger den største pakken ? Er det noe forskjell i fra den største til den minste pakken ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *