SandBoxie kan nå lastes ned, helt gratis

Sandboxie er et program du tidligere måtte betale for, men er nå helt gratis.

Les også: Guide: VirtualBox

Sandboxie er en type program som gjøre det mulig å kjøre apper i et isolert miljø. Dersom du har et program du ønsker å vurdere, men er usikker på hvor sikkert det er, kan du bruke Sandboxie for å teste det i et sikkert miljø, altså et miljø som er isolert fra resten av systemet.

SandBoxie er gratis

Sandboxie ble for noen år tilbake kjøpt opp av sikkerhetsselskapet Sophos og nå melder selskapet at det er gjort om til et gratisprogram. Planen er å gjør Sandboxie om til åpen kildekode.

Last ned og bruk

Sandboxie kan lastes ned fra sandboxie.com/DownloadSandboxie, men dette krever at du skriver inn personlig informasjon. Du kan laste ned Sandboxie fra sophos.com uten å registrere deg – kjør installasjonsfilen, velg språkversjon (English), klikk på OK, godta lisensavtalen, klikk på I Agree og klikk til slutt på Install og Next to ganger og til slutt Finish.

Du får nå opp programvinduet for Sandboxie. Klikk på OK for å fortsette. Klikk på Neste-knappen (mange ganger) for å få en veiledning for programmet. Klikk på Close hvis ikke du ønsker å få en veiledning. Du får til slutt opp programvinduet for Sandboxie og kan sette i gang.

Det er flere måter å kjøre et program inne i Sandboxie. Du kan klikke på et program-ikon på skrivebordet i Windows og dra dette inn i Sandboxie slik at programmet kjøres der. En annen måte er å høyreklikke på Sandboxie DefaultBox og velge et program derfra via menyen Run Sandboxed. Når du avslutter et program som kjøres via Sandboxie blir det automatisk fjernet fra Sandboxie-miljøet.

Kilde: ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *