Sandboxie kjører apper i et isolert miljø

Sandboxie er et program du tidligere måtte betale for, men er nå helt gratis.

Les også: Guide: VirtualBox

Sandboxie er en type program som gjøre det mulig å kjøre apper i et isolert miljø. Dersom du har et program du ønsker å vurdere, men er usikker på hvor sikkert det er, kan du bruke Sandboxie for å teste det i et sikkert miljø, altså et miljø som er isolert fra resten av systemet.

Du kan for eksempel kjøre en nettleser i Sandboxie og på denne måten surfe sikkert på nettet. Videre kan du kjøre e-postapper i Sandboxie hvis du har fått mistenkelig e-post.

SandBoxie er gratis

Sandboxie ble for noen år tilbake kjøpt opp av sikkerhetsselskapet Sophos og nå melder selskapet at det er gjort om til et gratisprogram. Sandboxie er nå basert på åpen kildekode.

Last ned og bruk

Sandboxie kan lastes ned fra sandboxie.com/DownloadSandboxie – klikk på EXE-filen (Classic) for å laste ned programfilen. Velg språkversjon English (den er ikke tilgjengelig på norsk) og godta lisensavtalen (I Agree) og klikk til slutt på Install og Next (når du ser Installation Complete). Du får til slutt opp et vindu med diver-installasjon – klikk på Next og Finish.

Nå kan du kjøre Sandboxie via startmenyen (Sandboxie Control). Klikk på OK og du får da opp selve programvinduet til Sanboxie

Du får nå opp programvinduet for Sandboxie. Klikk på OK for å fortsette. Klikk på Neste-knappen (mange ganger) for å få en veiledning for programmet. Klikk på Close hvis ikke du ønsker å få en veiledning. Du får til slutt opp programvinduet for Sandboxie og kan sette i gang.

Nå kan du klikke på et program-ikon på skrivebordet og dra ikonet inn i Sandboxie-vinduet. Det som skjer da er at programmet blir kjørt i et isolert miljø. Hvis du avslutter programmet som du dro inn i Sandboxie-vinduet, da drar du programmet automatisk ut av Sandboxie-vinduet og blir ikke lenger kjørt isolert.

Du kan også høyreklikke på Sandboxie DefaultBox og velge et program derfra via menyen Run Sandboxed. Når du avslutter et program som kjøres via Sandboxie blir det automatisk fjernet fra Sandboxie-miljøet.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.