Nettbrett for hvermannsen

Vi har testet et rimelig nettbrett fra Samsung

Samsung Galaxy Tab A

Det dreier seg om Samsung Galaxy Tab A 2019. Dette nettbrettet er nå tilgjengelig til under 2000 NOK i Norge.

Oppsett av nettbrettet

Den første oppstarten av nettbrettet tar lang tid – ikke på grunn av problemer, men fordi vi får såpass mange valg underveis at det er ofte ikke så lett å ta en avgjørelse for de ulike valgene.

Det er egentlig bra at vi får såpass mange valg – da kan vi selv bestemme hva som installeres og hvilke komponenter som snakker sammen.

Vi får blant annet en mulighet til å overføre oppsett fra et gammelt nettbrett til det nye. Videre melder seg et spørsmål om vi virkelig trenger en Samsung-konto? En slik konto er en fordel dersom vi har flere Samsung-enheter, men vi klarer oss uten.

Vi får også spørsmål om Google skal ha tilgang til vår posisjon og annen datainformasjon. Det er selvfølgelig en fordel at Google vet om dette i forbindelse med karttjenester blant annet.

Det kan neppe kalles en ulempe at vi får alle disse valgene, men vi synes vi kunne fått bedre veiledning og forklaring på hva de ulike valgene innebærer.

I bruk

Vi hadde problemer med berøringsskjermen i starten, men dette problemet varte heldigvis kun i et par dager. Ellers fungerte nettbrettet som en drøm. Det er raskt og oppstarten er rask. Den har plass til 32 GB data som er OK til normalt bruk.

Både batteri og lyd er det man kan forvente av et såpass rimelig nettbrett. Batteriet har en varighet på flere timer fulladet og lyden er grei nok. Det eneste som trekker ned er at det tar mange timer å lade batteriet dersom batteriet er nesten tomt.

Nettbrettet har to innebygde kameraer, foran og bak. For et såpass rimelig nettbrett er bildene helt OK, men bildekvaliteten imponerer ikke.

Vi testet nettbrettet med visning av filmer og videoer på Netflix og YouTube. Konklusjonen er at vi er fornøyd med det vi så. Brukbar videokvalitet på et nettbrett til denne prisen.

Varsler

Dette nettbrettet har alt for mange varsler. Det varsles om det meste. Funksjoner og apper varsler oss dersom det skjer oppdateringer eller endringer. Dette blir rett og slett for mye. Heldigvis går det an å slå av varslene via Innstillinger, Varsler. Vi savner imidlertid en enkel beskrivelse av en del funksjoner i nettbrettet. Det er ikke åpenbart hva enkelte funksjoner faktisk gjør.

Berøringsproblemer

Vi fikk en del problemer med berøring på skjermen. I korte perioder sluttet berøringen rett og slett å virke. Et par dager senere var dette problemet heldigvis borte. Det kan virke som enheten trengte litt tid for å stabilisere seg.

Samsung Book Cover

Samsung Book Cover er navnet på et deksel som har til hensikt å beskytte dette nettbrettet. Dette produktet leveres ikke sammen med nettbrettet, men må eventuelt kjøpes i tillegg – prisen for denne beskyttelsen er i overkant høy (rundt 700 NOK), men dette er et deksel som er absolutt å anbefale.

Konklusjon

For denne prisen er Samsung Galaxy Tab A ganske bra. Det kan anbefales for deg som ikke krever mye av et nettbrett. Det er et rimelig nettbrett som er raskt å bruke. Det har et OK kamera og fungerer godt til surfing og visning av filmer og video.

Fordeler

+ Lav pris.
+ Et bra nettbrett for vanlig bruk.
+ Et tynt nettbrett som virker ganske solid.

Ulemper

– Samsung Book Cover må kjøpes ekstra.
– Valgene under første oppstart kunne være bedre forklart.
– Det tar mange timer å lade batteriet.
– Berøringsskjermen sluttet å virke i starten av testen.

Pris og annen informasjon

Du finner beste pris på prisguiden.no og prisjakt.no

Les mer om denne enheten på samsung.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *