Slik rydder du plass etter Windows-oppdatering

windows_10_wallpaper4

Er du en av de heldige som har fått tak i den store oppdateringen Windows 10 Anniversary Update, kan du rydde bort ganske mye plass ved å fjerne installasjonsfilene.

Les også: Slik får du tak i den store Windows 10-oppdateringen

Saken er nemlig at Windows ikke rydder selv etter den store oppdateringen og det kan dreie seg om 30 GB (dette tallet varierer) med lagringsplass eller mer.

Slik gjør du det
Slik kan du fjerne installasjonsfilene etter oppdatering av Windows 10: Klikk på søkeknappen i Windows, skriv diskopprydding i søkevinduet og klikk på Diskopprydding-appen. Sørg for å velge systemdrevet (dersom du har flere enn ett drev i PC-en, dette er gjerne C:) og klikk på OK. Klikk på «Rydd opp i systemfiler» i Diskopprydding-vinduet. Velg systemdrevet (dersom du har flere enn ett drev) en gang til og på OK en gang til.

Verktøyet vil nå kalkulere hvor mye plass du kan få tilbake. Her kan du blant annet velge «Tidligere Windows-installasjon(er)» og dette inkluderer filer som ble lagd av Anniversary Update. Du kan også merke «Midlertidig Windows-installasjonsfiler». Klikk på OK for å starte ryddingen.

Derfor bør du ikke fjerne disse filene

Filene du fjerner på denne måten brukes til å gå tilbake til tidligere Windows-versjon. Hvis du er sikker på at du ikke skal gå tilbake kan du gjerne fjerne disse filene. Har du mye ledig lagringsplass på PC-en din trenger du kanskje ikke å gjøre dette.

Kilde: Betanews.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *