Ruter bruker fortsatt Windows 2000

windows2000

Ruter bruker fortsatt Windows 2000 i deler av sitt datasystem. Dette gjelder blant annet noen av bilettautomatene. Dette melder NRK.

Les også: Scotland Yard bruker fortsatt Windows XP

Det er hele seks år siden Microsoft sluttet å oppdatere dette systemet og er derfor svært usikkert på grunn av sikkerhetshull. Ruter forklarer dette med at det er dyrt å oppgradere systemene.
Ruter

For ordens skyld, Ruter er et offentlig eid selskap som er ansvarlig for kollektivtrafikken i Oslo og Akershus.

IKT Norge reagerer sterkt

– Det som virkelig er ille her er at en aktør som fyller en samfunnskritisk funksjon, velger å bruke utdatert programvare på en boks som tar folks kredittkort, sier direktør Torgeir Waterhouse i IKT-Norge til NRK.

Kommentar fra Ruter

– Vi har tidligere gjort vurderinger om å oppgradere den eldste plattformen, men har valgt å fase denne ut over tid. En oppgradering til Windows 7 for det eldste utstyret vårt, vil innebære en stor kostnad, sier Sofia Bruun, kommunikasjonssjef i Ruter til NRK.

Videre sier Bruun til NRK at Ruter har i stedet valgt å gjøre sikkerhetstiltak som de har vurdert som tilstrekkelige, inntil de kan avvikle plattformen helt. Vi i Ruter er opptatt av at våre reisende skal ha trygge betalingsmåter når de reiser med oss, sier Bruun.

Kilde: nrkbeta.no

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *