Svært alvorlig sikkerhetshull oppdaget i rutere

Det er oppdaget et svært alvorlig sikkerhetshull i krypteringsprotokollen WPA2 som brukes til å beskytte den trådløse ruteren din og alle enheter som kobles til ruteren kan være sårbare.

Nettverket ditt kan være åpent

Dette betyr at en hacker som er i en fysisk nærhet av ruteren din kan då tak i passordet ditt og lytte til din internett-aktivitet. Videre kan hackeren lese passord du benytter på sikre nettsider. Det er nettstedet arstechnica.com som melder dette.

Et såkalt «proof-of-concept» av et slikt angrep skal være laget og er kalt for KRACK (Key Reinstallation Attacks). Det betyr at et angrep er blitt demonstrert som mulig.

Det finnes ingen sikkerhetsoppdatering

Det skal altså dreie seg om et sikkerhetshull og planen er at mer informasjon skal senere publiseres på nettsiden krackattacks.com, men denne nettsiden er i skrivende stund ikke oppdatert ennå. Det finnes foreløpig ingen fiks for dette sikkerhetshullet.

Bruk VPN

Det er fortsatt uklart hvor alvorlig dette egentlig er, det vil si hvor enkelt det faktisk er å utnytte dette sikkerhetshullet. Eksperter anbefaler likevel folk å unngå å bruke trådløse nettverk, i hvert fall ikke før en sikkerhetsfiks er klar.

Les også: Her finner du VPN-programmer

Dersom du må bruke trådløst nett kan det være lurt å kryptere din internett-aktivitet er å bruke en såkalt VPN-programvare. Videre kan det være lurt å sørge for å sikkerhetsoppdatere alle dine enheter.

Kilder: arstechnica.com, thenextweb.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *