Gratis og rask optimalisering av bilder
Denne gratisappen gjør det enkelt å optimalisere et bilde slik at det får vesentlig mindre størrelse, men samtiig ikke mister bildekvaliteten i like stor grad.

Les også: Fotoapper for alle

RIOT er en forkortelse for «Radical Image Optimization Tool» og det er et program som gjør det mulig å redusere størrelsen på et bilde med komprimering og optimalisering, altså at bildet blir vesentlig mindre uten at dette reduserer bildekvaliteten i like stor grad.

Veldig enkelt å bruke

Du åpner et bilde via Open-menyen, altså du blar deg frem til et bilde på din datamaskin. Du kan starte med tre ulike Auto-forslag fra programmet øverst til høyre i programvinduet. Dersom du er ikke fornøyd med noen av forslagene kan du justere optimaliseringen manuelt, det vil si du kan foreta valg via blant annet Color reduction og Compression. Videre kan du optimalisere via Xiaolin Wu Color eller NeuQuant neural-net.

Du bestemmer selv om du ønsker å lagrer bildet i PNG, JPG eller GIF. Du får forhåndsvining av resultatet og kan eventuelt lagre det via File, Save as.

Dette programmet kan være nyttig hvis du for eksempel skal legge ut bilder på en nettside eller en blogg, eller skal dele bildene via e-post eller på sosiale tjenester.

Last ned

Du finner RIOT på luci.criosweb.ro/riot.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *