Rediger WordPress manuelt

wp2

Det som er så fantastisk med WordPress er hvor fleksibelt det er. Hvis du kan litt PHP fra før av, kan du allerede en del av WordPress-språket. Du kan da redigere enkeltfiler i et tekstbehandlingsprogram, og tilpasse WordPress etter ditt behov. Vi viser deg hvordan.

 

Les også: WordPress tips og triks

Dette tipset krever altså at du har kunnskap til PHP-språket. Du bør ikke gjøre dette, hvis du er usikker på hva du driver med. Husk at du har alltid sikkerhetskopi av filene på din datamaskin (eller bør ha det), hvis du skulle være uheldig med redigeringen.

Lag et «child»-tema først

En annen ting som er veldig lurt å gjøre, før du eventuelt setter i gang med å endre WordPress-filer manuelt, og det er å lage «child»-tema av temaet du bruker. Dermed kan du egentlig ikke ødelegge noe, fordi du kan alltid gå tilbake til «parent»-temaet, hvis du skulle miste oversikten over endringene. Les mer om «child»-tema i vår guide.

Et eksempel på redigering

Hvis du har installert WordPress på et webhotell, og ønsker å foreta noen enkle endringer på nettsiden din, kan dette gjøres på forholdsvis enkel måte (hvis du kjenner litt til PHP-språket). La oss si at du skal endre bunnteksten på nettsiden din. Slik gjør du det:

  1. Logg deg inn på webhotellet ditt via et FTP-program. For ordens skyld, du kan også gjøre endringene lokalt på din datamaskin, og deretter overføre filen til «child»-tema-mappen.

  2. Bla deg frem til undermappen wp-content og themes på serveren.

  3. Videre kan du åpne temaet du bruker på ditt nettsted.

  4. Bla deg til den filen som inneholder teksten du skal erstatte. Dette kan være functions.php, footer.php eller en annen fil. Husk at du må kopiere den aktuelle filen til en egen «child»-mappe, dersom du har laget «child»-tema. Les mer om «child»-tema i vår guide.

  5. Høyreklikk på filen og velg Edit.

  6. Søk etter teksten du skal erstatte, og skriv inn endringene.

  7. Velg å lagre filen.

  8. Når du lukker filen, skal endringene lagres. Velg å overskrive endringene, hvis du blir spurt om dette.

Du bør sjekke på nettsiden din, om endringene er blitt gjennomført. Hvis ikke dette har skjedd, er det mulig at du har foretatt endringer på feil sted. Da må du eventuelt søke videre om den aktuelle teksten ligger i en annen fil. Kjenner du litt til PHP-språket, er det egentlig ganske enkelt å finne teksten du er uten etter.

Det innebærer alltid en viss risiko å endre WordPress-filer manuelt. Derfor er det veldig lurt å lage «child»-tema, før du setter i gang. Husk også at hvis du ikke kjenner til PHP-språket fra før av, bør du egentlig ikke endre WordPress-manuelt, med mindre du elsker risiko.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *