Reddit med alternative nyheter

Reddit er et nettsamfunn der brukere kan poste lenker til innhold på Internett. Andre brukere kan så stemme lenkene opp eller ned, etter hvordan man liker dem.

Les også: Twitter-guiden

Reddit kontrollerer

Avstemning avgjør lenkenes fremtrendenhet på Reddit, og de mest populære lenkene vises på forsiden. I tillegg kan brukerne kommentere på lenkene.

Les også: Mastodon-guiden

Reddit ble grunnlagt av Alexis Ohanian og Steve Huffman i 2005 etter de ble uteksaminert fra Universitetet i Virginia. Reddit opperere nå som et uavhengig selskap, med Advance Publications som den største aksjeholderen.

Reddit

Du finner Reddit på reddit.com og de kaller seg for «The Front Page of the Internet». Hensikten med Reddit er å levere siste nytt fra nettet. Brukerne kan dele lenker, men brukerne kan stemme på innleggene og det er disse stemmene som bestemmer hvilke innlegg som er mest synlige på Reddit. Reddit er nå på 11. plass over mest populære nettsider ifølge statista.com, men den blir stadig mer populær.

Kritiske blikk

Det er flere som mener Reddit kan brukes til for eksempel å manipulere aksjekurser. Innlegg på Reddit og Twitter fra kjendiser som Elon Musk og Donald Trump kan være med på å påvirke aksjekurser i en retning Musk og Trump selv ønsker.

Kilder: e24.no. wikipedia

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *