Test: Reason-antivirus

Vi har testet Reason-antivirus. Det vi tester er hvor brukervennlig det er, vi ser på funksjoner det tilbyr og hvor effektivt det er mot skadelige programmer.

Les også: Appene du kan trygt avinstallere

Reason-antivirus er et produkt som har flere funksjoner i det samme programmet. En av ekstrafunksjonene er Should I Remove It som er et populær funksjon som kan brukes til å få anbefalinger av om du bør avinstallere programmer eller ikke.

Vi har ikke sammenlignet dette produktet med andre antivirus-produkter, men vi noterer hvor mange potensielt skadelige programmer det oppdager.

Reason-antivirus

Vi laster ned Reason-antivirus fra shouldiremoveit.com. Allerede her skapes det forvirring. Vi finner ut senere at funksjonen «Should I Remove It» er blitt integrert inn i Reason-antivirus, men hvorfor Reason-antivirus markedsføres via nettsiden til «Should I Remove It» er et mysterium og det spesielt fordi «Should I Remove It» faktisk ikke lenger er gratis.

Vi klikker på en liten Download-plate, laster ned og kjører installasjonsfilen. Vi fjerner en hake ved «Add Reason Web Security extension» fordi vi ønsker ikke å installere et tilleggsprogram. Deretter klikker vi på Install-knappen. Etter installasjonen får vi opp et tilbud på gratis beskyttelse for PC-kamera. Vi lukker vinduet.

Videre kjører vi programmet ved å høyreklikke på RAV-ikonet nederst til høyre i Windows (system tray) og velger Open Reason Antivirus. Klikker på Quick scan og skanningen av PC-en startes. Vi får et resultat til slutt. Reason-antivirus finner faktisk en rekke potensielt skadelige programmer og det er positivt.

Dette programmet er markedsført som lite, lett og enkelt. Det positive er at det er enkelt å bruke, det vil si de er bare å sette i gang skanningen. Ulempen er at det tar ganske lang tid å skanne en PC fordi det må gjennom områdene minnet, oppstartprogrammene, filsystemet, nettleserne, programmene og personvernet. Dette er likevel er greit alternativ hvis du trenger alternativt antivirus.

Ekstrafunksjoner er ikke gratis

Reason-antivirus har en rekke ekstrafunksjoner, inkludert funksjonen «Should I Remove It» som anbefaler hvilke programmer du kan trygt fjerne. Denne funksjonen finner via Perfomance-menyen til venstre i Reason-programvinduet. Vi må betale for Reason-antivirus for å få tilgang til denne funksjonen.

Konklusjon

Reason-antivirus er et greit produkt for deg som ønsker et alternativt antivirus på PC-en. Det er ganske brukervennlig – det er bare å klikke på en knapp for å starte skanning. Den store ulempen er at det er alt for tregt – det tar lang tid å skanne en hel PC.

Fordeler

  • Gratis
  • Brukervennlig.
  • Oppdager en del skadelige programmer.

Ulemper

  • Meget tregt.
  • Installerer uønskede tilleggsprogrammer hvis ikke vi fjerner haker.
  • Mange ekstrafunksjoner er ikke tilgjengelige i gratis-versjonen.
  • Forstyrrende reklame i programvinduet.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *