Slik får du raskere PC for spill

Bruker du PC-en din for dataspill, men synes det går litt tregt? Du finner mange gode råd og tips på denne siden som kan bidra til å øke ytelsen.

Les også: Gratis spill
Les også: Slik får du raskere PC

Bedre PC-ytelse

Vi starter med generelle tips om hvordan du kan øke ytelsen ved å oppdatere drivere og ulike knep som kan medføre økt ytelse.

 1. Oppdater skjermkortdriver
  De største produsentene av skjermkort er Nvidia og AMD. Det er kjent at Nvidia-skjermkort betyr bedre ytelse for spill, mens brukere av AMD må vente på nye drivere. Den gode nyheten er at det lanseres nye drivere regelmessig, spesielt nå som det lanseres nye spill hele tiden. Du kan bruke Intel Driver & Support Assistant eller AMD Driver AutoDetect for å få tak i nye drivere. Et alternativ er å bruke følgende nettsider for å laste ned drivere:
 2. Lukk alle programmer
  Sørg for å lukke alle programmer som kjører i bakgrunnen når du kjører spill som krever mye av PC-en.
 3. Velge riktig strømstyringsplan
  Du kan endre strømstyringsplan via Start, Innstillinger, System, Strøm og hvilemodus og Tilleggsinnstillinger for strøm.
 4. Øke ytelsen for flere spillere
  Reduser antall spillere som kan spille sammen når du setter opp et spill-nettverk.
 5. Justere innstillinger
  Spill leveres gjerne med en mulighet for justeringer i innstillinger. Her kan du å øke ytelsen ved å prøve deg frem ved å endre innstillingene.
 6. Juster PC-en for bedre ytelse
  Kjør Kontrollpanel (søk via søkevinduet) og klikk deg til System og sikkerhet, System, Avanserte systeminnstillinger, Avansert, Ytelse, Innstillinger. Her bør du sette en hake ved «Tilpass for best ytelse». Klikk på OK for å bekrefte valget.
 7. Oppgrader maskinvare
  Det kan absolutt lønne seg å oppgradere maskinvare, spesielt mer minne og en SSD-enhet i stedet for en harddisk. Les mer i vår artikkel.

Programvare

Dette er programvare du kan bruke til å optimalisere PC-en din for spill. Meningen er ikke at du skal bruke alle forslagene, fordi disse programmene har stort sett den samme oppgaven, nemlig å optimalisere PC-en din ved å fjerne prosesser i bakgrunnen. Det du kan gjøre er å teste ut ett av programmene, hvis du ikke er fornøyd kan du prøve det neste.

 • GBoost
  Dette er et kjekt program som midlertidig slår av alle programmer som kjører i bakgrunnen mens du spiller. Dette er et enkelt program – du bare klikker på Boost-knappen og programmet slår av overflødige programmer. Du kan laste ned programmet fra majorgeeks.com.
 • Toolwiz GameBoost
  Dette programmet gjør rekke tiltak for å optimalisere PC-en for spill. Du kan laste ned programmet fra majogeeks.com.
 • Fusion Utility
  Optimaliserer en PC med en AMD-prosessor. Det slår av overflødige prosesser midlertidig. Du finner en direktelenke til installasjonsfilen på ati.com.
 • GameFire
  Dette programmet slår av programmer som kjører i bakgrunnen hvis du klikker på Turn On Game Mode-knappen. Du kan laste ned programmet fra smartpcutilities.com.
 • Wise Game Booster
  Optimaliserer systemet slik at det kun fokuserer på et spill som kjører – alle andre programmer slås av.
 • Razer Cortex Game Booster
  Optimaliserer PC-en for spill. Lukker alle andre programmer som kjører i bakgrunnen. Du kan laste ned programmet fra razerzone.com.

Kilder: thewindowsclub.com (1), thewindowsclub.com (2)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *