Slik unngår du løsepengevirus

En av de største sikkerhetstruslene i dag er løsepengevirus, men hvordan blir egentlig brukere rammet av dette?

Les også: Windowd beskytter mot løsepengevirus

En undersøkelse gjennomført av sikkerhetsselskapet Secureworks avslører hvordan løsepengevirus virker og denne informasjonen kan brukes til å unngå dette.

Les også: Slik sikrer du hjemmekontoret

Hjemmekontor er sårbare

Kriminelle som angriper med løsepengevirus utnytter sikkerhetshull i datasystemer. Slike angrep er som regel rettet mot bedrifter og i mindre grad mot hjemmebrukere, men dersom hjemmebrukeren har hjemmekontor kan dette absolutt gjøre det enklere for kriminelle.

Det viser seg nemlig at programvaren som hjemmebrukere bruker for å kommunisere med arbeidsplassen hjemmefra kan utnyttes dersom denne programvaren er sårbar.

Det er nylig blitt oppdaget sikkerhetshull i Microsoft Exchange Server, Fortinet VPN, Zoho ManageEngine ADSelfService Plus, pluss flere systemer som brukes til å kommunisere mellom bedrifter og ansatte.

Oppdateringer er ikke prioritert

Det viser seg at i mange tilfeller blir ikke tilgjengelige sikkerhetsoppdateringer installert, kanskje fordi slike oppdateringer ikke er prioriterte, og dermed er systemene fortsatt sårbare. Dette er kriminelle raske med å utnytte.

Kilde: zdnet.com, secureworks.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *