Her kan du finne ut om passordet ditt er blitt stjålet
Er passordet ditt sikkert nok? Er passordet ditt blitt stjålet slik at det kan potensielt misbrukes på nettet? Det finnes en nettside som kan brukes til å sjekke dette.

Les også: Slik lager du sikkert passord

Passord-tyveri

Du kan besøke nettsiden haveibeenpwned.com og skrive passordet ditt i vinduet for å sjekke om passordet ditt er blitt stjålet og som derfor potensielt kan være misbrukt.

Det dreier seg om en database med passord som er blitt stjålet og denne databasen oppdateres hele tiden.

Last ned hele databasen

Hvis du er skeptisk til slike nettsider kan du selv laste ned hele databasen fra haveibeenpwned.com og sjekke på din egen datamaskin, altså uten å avsløre ditt passord på nettet. Hele databasen (501 millioner passord) er en ren tekstfil, men den er likevel ganske stor, hele 30 GB.

Det kan være problematisk å åpne en såpass stor fil i et vanlig tekstprogram, men du kan laste ned gratis program som er spesialisert til å åpne store tekstfiler, for eksempel Large Text File Viewer.

Det du må gjøre er at regne ut SHA-1 hash-verdien for ditt eget passord og for denne oppgaven kan du bruke HashCalc, det vil si et program som kan brukes til å regne ut hash-verdier fra ren tekst. Du kan deretter søke i den nedlastede databasen for å finne ut om din Sha-1 hash-verdi er å finne der og dermed finne ut om ditt passord befinner seg i databasen.

Slik lager du sikkert passord

Det er enklere enn du kanskje tror å lage et sikkert passord. Vi forklarer dette i vår guide.

Kilde: ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *