Windows 11 ble hacket

Pwn2Own er navnet på en konkurranse som går ut på at deltakerne skal hacke seg inn på forskjellige systemer. Her ble blant annet Windows 11 hacket.

Sponset av Microsoft

Denne konkurransen har vært arrangert én eller to ganger i året på den såkalte CanSecWest-sikkerhetskonferansen. Den ble arrangert første gangen i 2007 i Vancouver. Siste gangen var i april 2021 og nå i mai 2022. Blant ti sponsorer er Microsoft og Trend Micro.

Konkurransen går ut på å hacke kjent programvare og mobile enheter som har sikkerhetshull som tidligere er ukjent. Vinnerne får i premie den enheten de hacket pluss pengepremie.

Hensikten med denne konkurransen er å avdekke sårbarheter i populære systemer og denne kunnskapen skal brukes til å gjøre enheter sikrere. Alle sikkerhetshullene som ble oppdaget skal senere avsløres av «Trend Micro’s Zero Day Initiative» og skal dermed bidra til å gjøre systemene tryggere.

Pwn2Own 2022

På den siste dagen i konkurranse fikk deltakerne i oppgave å hacke Windows 11 ved bruk av zero-day sårbarheter, altså sikkerhetshull som tidligere er ukjent. Minst tre av deltakerne klarte å hacke Windows 11. De demonstrerte seks (6) «exploits» som de kunne bruke for å hacke Windows 11. Totalt 17 av deltakerne fikk premie for sine vellykkede forsøk på å hacke forskjellige populære systemer.

Kilder: bleepingcomputer.com, wikipedia.org, secwest.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *