Nettbasert Lightroom lekket ut på nettet

Adobe kunngjorde allerede i fjor at selskapet driver med en utvikling av nettbasert bilderedigeringsverktøy, men Adobe har vært veldig sparsom med informasjon om prosjektet.
Les også: Lightroom-guide

Lekket ut

Nå skal prosjektet («Project Nimbus») har blitt lekket på nettet og det skal visstnok dreie seg om nettbasert Lightroom i en forenklet utgave.

Adobe skal i går ha publisert en intern testutgave ved et uhell til noen få Creative Cloud-brukere.

Det franske nettstedet MacGeneration tok en del skjermbilder av fenomenet før uhellet ble oppdaget og appen ble fjernet av Adobe.

Det nye prosjektet som nå er under utvikling ligner en del på Lightroom for iPad. Redigeringer er såkalt «non-destructive» og de blir lagret automatisk i nettskyen. Appen leveres med 1 TB lagringsplass.

Adobe innrømmer lekkasjen

Engadget.com er blant nettsider som har publisert skjermbildene. Adobe har kommentert saken og innrømmer at prosjektet er blitt lekket ved et uhell. Adobe forteller at «Project Nimbus» er neste gererasjon av bilderedigering som skal bli en del av Lightroom og Photoshop. Adobe ønsker på nåværende tidspunkt ikke å gi mer informasjon om prosjektet.

Skjermbilder

Du finner en ddel skjermbilder av «Project Nimbus» på det franske nettstedet macg.co.

Brukerne er kritiske

Mange brukere av Adobe Lightroom mener at Adobe heller bør bruke sine ressurser på å forbedre PC-utgaven av Lightroom enn på forskjellige biprodukter.

Betaversjon snart klar

En betaversjon av «Project Nimbus» skal være klar i løpet av 2017.

Kilder: engadget.com, dpreview.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *