PostNord leverer ikke varene

Vi har skrevet ganske mange artikler om PostNord. Situasjonen blir ikke bedre, dessverre.

Les også: PostNord holder ikke ord

Dårlig infrastruktur?

Selskapet leverer fortsatt ikke varene slik vi forventer av et seriøst transportselskap. Tre dager etter bestilling av varen får vi følgende melding i pakkesporing: Pakken er på vei til deg. Estimert levert 29.09.2022. Pakken ble ikke levert på denne dagen. Meldingen ble da endret til 30.09.2022. Vi fikk en mulighet til å avtale hjemlevering, men dette krever registrering. Pakken er fortsatt ikke levert.

Det er jo interessant å observere sporing av pakken, fordi pakken ble først transportert fra Langhus (PostNord sin sentral) til Oslo og deretter til Berger på den andre siden av Oslofjorden. Til slutt blir pakken transportert fra Berger til mottaker i Oslo. Det virker altså som pakken må frem og tilbake før den leveres til mottaker i Oslo. Hvorfor ikke direkte fra Langhus til Oslo? Kanskje dette er midlertidig? Kanskje dette skjer av praktiske grunner? Dette betyr jo at leveringstiden for pakken forlenges med et par dager eller mer. Dette er for dårlig PostNord!

Hvorfor velger butikkene PostNord?

Det som gjenstår er spørsmålet. Hvorfor velger mange butikker PostNord som sin partner for å levere pakker? Vi spurte faktisk en butikk om nettopp dette, men fikk følgende svar «Vi har hatt et vellykket samarbeid med PostNord i flere år». Hva med kundene, altså de som mottar pakkene? Er de fornøyde? Vi lurer på at mange butikker velger PostNord fordi tilbyr bedre vilkår enn det Posten tilbyr. Disse «vilkårene» tar utgangspunktet i butikken og er svært lite med kundene å gjøre.

Hva mener du?

Hva mener du? Legg gjerne inn en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *