PostNord er ikke til å stole på

Dette begynner nesten å ligne på en dårlig vane. PostNord har tidligere fått et dårlig rykte på seg, men trenden bare fortsetter.

Les også: PostNord leverer ikke varene

Leverer ikke pakken

Vi bestilte en vare fra en nettbutikk og butikken valgte PostNord som leverandør. Det ble betalt ekstra for levering hjem. På sporing av pakken står det følgende: «Mottaker kontaktes for avtale om levering. Antatt levering mellom 17:00 og 21:00.»

Det er jo vel og bra, men vi ble ikke kontaktet – pakken ble ikke levert til avtalt tid. Vi prøver å ringe kundeservice rundt kl 20:00 (altså innen tiden for leveranse), men den var «selvfølgelig» stengt for kvelden. Vi har hørt mye rart om kundeservice hos PostNord så dette burde kanskje ikke overraske.

Det ble en ny oppdatering på sporing av pakken neste dag. Denne gangen med følgende meldinger: «Lastet opp for levering. På bil på vei til deg. Avtalt levering: mellom 17:00 – 21:00».

Heller ikke denne gangen er pakken levert. Vi lurer på hva det er PostNord egentlig driver med. Ifølge meldinger vi har sett fra andre PostNord-kunder kommer en PostNord-ansatt til døren til kunden, men kunden får ikke beskjed om ankomsten. Kunden får verken telefon eller SMS – et mysterium.

Vi ser (via mobil) at PostNord har prøvd å levere pakken kl 21:43 på den samme kvelden. Ingen varsel om forsinkelse. Problemet er at vi ikke var tilgjengelige på det tidspunktet – avtalen var jo å levere pakken før kl 21:00. PostNord holdt ikke avtalen.

Pakken er fortsatt ikke levert. Vi har sendt flere e-postmeldinger til PostNord, men de svarer ikke på e-post. Vi ringer PostNord neste dag og overraskende nok får vi kontakt nesten uten ventetid. Vi har kun ett enkelt ønske: Send pakken til motttaker i løpet av dagen/kvelden. Overraskende nok dukker denne meldingen opp i pakkesporing: «Avtale om utkjøring er slettet». Var telefonsamtalen da meningsløs og bortkastet?

Det siste i denne saken er at vi har avtalt tid for levering mandag 5. oktober (fredag er uaktuell), altså en uke etter kjøp av varen. Kanskje vi er heldige som får varen levert i det hele tatt?

Pakken er nå levert mandag kl 21:05. Heller ikke denne gangen klarer PostNord å levere innen fristen de selv setter. Vi reagerer også på at vi får en SMS som sier at pakken er levert før vi faktisk har mottatt pakken. Personen ringte oss like over kl 21 for å fortelle oss at pakken er på vei, men samtidig merker personen pakken som mottatt (noe den ikke er).

Oppsummering

Dette er noen av klagene vi har på PostNord:

  • Leverer ikke varen til avtalt tid.
  • Varsler ikke kunden ved forsinkelse av levering.
  • Kansellerer levering av en pakke uten grunn.
  • Sender SMS om levert pakke før pakken faktisk leveres.
  • Svarer på e-post tre dager etter klagen.

PostNord klarer rett og slett ikke å holde avtaler de selv setter.

Ikke første gangen

Vi bestilte en vare i 2019 og denne gangen var det både Komplett og NordPost som ikke leverte slik de lovet. Det var egentlig PostNord som sto for transport så det er PostNord som hadde ansvar for å levere vår pakke. Det skjedde ikke. PostNord måtte ringes to ganger før pakken ble levert. Hadde ikke PostNord ble oppringt hadde ikke pakken blitt levert – det opplyste selskapet senere.

Flere klager

Hvis du googler «postnord klager» får du mange treff, blant annet fra Hans-Petter Nygard-Hansen som forteller en lang historie på sin blogg hanspetter.info.

Velg noe annet enn PostNord, hvis mulig!

Hvis du skal kjøpe noe på nettet bør du velge et annet selskap enn PostNord, gjerne Bring/Posten, hvis du får alternativer. For å understreke dette bestilte vi en vare fra en annen nettbutikk for noen uker siden og her kunne jeg velge Bring/Posten. Denne gangen ble varen levert på døren uten komplikasjoner.

You may also like...

2 Responses

  1. Hans Brataas sier:

    Hvordan kan jeg vite at en pakke er ankommet til meg når jeg ikke får melding på mobilen eller hentemelding på papir i postkassen? Så blir pakken uten mitt vitende returnert til avsender. Man kan ikke lenger stole på PostNord når de ikke engang makter å gi beskjed når pakker har ankommet. Er det slik at man må kontakte post i butikk nesten hver dag å spørre om det er ankommet pakke(r)?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.