Utfordrer filmbransjen

popcorn_time2015

Det dukker stadig opp nye streaming-tjenester for film på nettet. Popcorn Time er en slik tjeneste, men denne er på flere måter annerledes – den tilrettelegger nedlasting og visning av torrentfiler altså piratfilmer. Nå er det flere og flere som bruker denne tjenesten.

Problemet for oss som bor utenfor USA er at filmutvalget som regel er ganske dårlig. Riktignok finnes det måter å øke utvalget, men dette krever gjerne installasjon av tilleggsprogramvare, pluss at du må late som om du bor i et annet land.

Tjenesten popcorntime.io gir deg tilgang til det meste av filmer og TV-serier, men kvaliteten på filmene kan variere veldig, pluss at undertekster ikke alltid er på plass. Du kan både bla i filmer som tilhører forskjellige kategorier, og det finnes også en søkemulighet.

Bra på noen områder – dårlig på andre

Det beste med Popcorn Time er hvor enkelt det er å bruke. Her kan du både bla i filmer og søke etter titler. Vi testet ut søkeverktøyet, men fant ut at det var ganske dårlig. Vi søkte på flere regissører, men fikk nesten ikke noen treff. Dette er blitt noe bedre i en ny versjon, men ikke mye bedre. Tjenesten tilbyr flere filmer av nyere dato, men filmutvalget generelt er ganske dårlig – her mangler det flere godbiter og klassikere.

Et prøveprosjekt – et eksperiment

Utviklerne av Popcorn Time understreker at dette ikke er et ferdig produkt, det er et eksperiment som foreløpig finnes i betaversjon.

Hensikten med prosjektet er en slags «proof-of-concept», som viser hva som er mulig når det gjelder streaming av filmer over internett. Det som gjenstår å se er om filmselskapene tillater dette, altså om det blir noen avtaler og eventuell lansering – sannsynligvis ikke.

Konkurrentene og filmselskapene merker presset

Konkurrenter som Netflix, merker presset fra Popcorn Time, og det gjør også filmselskapene.

– Ikke ulovlig

Strømming av piratkopierte filmer er ikke brudd på opphavsretten, mener Rettighetsalliansen. Derfor er det ikke mulig, per i dag, å stoppe strømming av piratkopiert innhold. Dette sier Willy Johansen, Norsk Videogram Forening, til NRK. Han mener at loven må endres.

– Filmbransjen må selv rydde opp

Simon Strumse sier til NRK at filmbransjen må selv tilrettelegge bedre for strømming av film.

Kilder: Ghacks.net, time.com, Neowin.net, Digi.no, NRK

You may also like...

1 Response

  1. Det finnes flere forskjellige Popcorn Hour versjoner, inkludert for android og ipad. http://popcorn-time.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *