Picfair tilbyr «gratis» marked for fotografer

Mange av oss som liker å ta bilder drømmer om å få solgt bildene. Problemet er at det kan være vanskelig å finne plattform for å selge bildene.

Les også: Slik blir du bedre fotograf

Det finnes jo ganske mange tjenester som tilbyr dette, men slike plattformer er gjerne komplekse og med uheldig prismodell.

Picfair

Picfair.com prøver å være annerledes. Du laster opp dine bilder og det er du som bestemmer prisen for dine bilder. Picfair legger på ekstra 20 prosent på prisen for hvert bilde, det vil si kjøperen må betale 20 prosent ekstra. Du får gratis nettbutikk fra Picfair. Du får også tilgang til Picfair sin markedsplass.

Ifølge nettstedet petapixler.com hadde i 2019 over 40 000 fotografer fra 130 land allerede registrert seg hos Picfair. I 2021 er tallet blitt over 400 000 fotografer.

Det bør legges til at artikkelen på petapixler.com (vår kilde) er sponset av Picfair og derfor er ikke artikkel nøytral. Picfair er likevel et interssant tilbud. Dette er «risikofritt» for deg – du betaler ikke noe hvis ikke du selger noen bilder.

Focus

Focus.picfair.com er en ny tjeneste for fotografer. Her legges det ut tips, kurs og nyttig informasjon for fotointeresserte.

Hva mener du?

Vi mener Picfair er et reelt alternativ for fotografer som ønsker å prøve å få betalt for sine bilder. Tjenesten er i utgangspunktet gratis – du betal først hvis du selger et bilde. Det legges 20 prosent på din egen pris og det er selvfølgelig et minus. Er det for mye? Hva mener du? Legg gjerne inn en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen.

Kilder: picfair.com, petapixel.com (1), petapixel.com (2)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *