Picasa legges ned, men kan fortsatt brukes!

art

Det er fem år siden det populære bildeprogrammet Picasa sist ble oppdatert og nå har Google bestemt seg for å legge ned produktet.

Les også: Her finner du de beste bildeprogrammene

Picasa tilbyr en kombinasjon av bilderedigering, bildeorganisering og en mulighet for deling av bilder på nettet via Picasa nettalbum. Programmet var ganske enestående på dette området da det ble lansert i 2002.

Google sier i en bloggmelding at selskapet skal fokusere på Google Photos, og at de dermed kan tilby en bedre opplevelse for brukerne, i stedet for å utvikle to forskjellige produkter.

Les også: Slik fungerer Google Photos

Fra og med tirsdag 15. mars vil ikke Google lenger støtte Picasa for PC/Mac. På søndag 1. mai er det planen å legge ned Picasa nettalbum. Brukerne kan flytte sine bilder til Google Photos.

Du kan fortsette å bruke Picasa!

Hvis du kun bruker Picasa lokalt på din datamaskin for å organisere og redigere bilder, og ikke bruker den nettbaserte tjenesten Picasa nettalbum, kan du fortsette å bruke Picasa-programmet etter at det har gått ut på dato.

Poenget er funksjonene i Picasa vil fortsette å fungere også etter 1. mai, mens funksjoner som er knyttet til Picasa nettalbum blir fjernet.

Hvis Google har fjernet nedlastingslenken for Picasa når du skal laste den ned, vil du alltid kunne finne den på oldversion.com, et nettsted som tar vare på eldre versjoner av forskjellige programmer.

Kilder: Thenextweb.com, Googlephotos.blogspot.co.uk, Ghacks.net
You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *