Gratis PDF-verktøy
PDF-formatet er såpass vanlig til bruk i informasjonsformidling at en PDF-leser må man nesten ha. Det finnes etter hvert veldig mange alternativer, og mange av disse er gratis. Spørsmålet som mange stiller er, hva er den beste PDF-leseren?

Les også: Dataporten-apper

Faktum er at svaret avhenger av hvilke forventninger du har til et slikt program og hva du egentlig skal bruke det til. Det er mange som foreslår Adobe Reader, men det finnes alternative PDF-lesere som er bedre.

Innebygd i Windows og nettlesere

I dag er situasjonen blitt slik at både Windows (gjelder Windows 8.1 og Windows 10) og de fleste nettlesere har en PDF-leser innebygd. Hvis du har Windows 10 finnes det også en mulighet som du kan bruke til å konvertere et bilde til en PDF-fil, les mer om dette i vår artikkel. Du kan også lage fotoalbum i PDF direkte i Windows 10 – les mer.

Alternative PDF-lesere

Hvis du ønsker en annen PDF-leser enn de innebygde i Windows eller en nettleser, er utvalget relativt stort. Her er noen av de mest populære:

  • Foxit Reader er et godt alternativ som en PDF-leser som vi anbefaler. Vær imidlertid oppmerksom på å si nei til PhantomPDF under installasjonen – det er et ekstra program som du slett ikke vil ha. Les mer i vår artikkel.

  • Sumatra PDF er for deg som mener en PDF-leser bør være enklest mulig.

  • Nitro PDF Reader er også en rask PDF-leser og er et godt alternativ, dersom du trenger noen ekstrafunksjoner.

  • PDF-XChange Viewer passer best for brukere som ønsker en PDF-leser med mange ekstrafunksjoner.

Diverse gratis PDF-verktøy

iLovePDF er en meget interessant tjeneste som gjør det mulig å redigere og konvertere PDF-filer. Dette verktøyet er nettbasert og anbefales for deg som trenger en rask tilgang til redigering av PDF-filer og konvertering til elle fra andre filtyper.

PDF Candy er en annen tjeneste som også tilbyr gratis PDF-verktøy som kan brukes direkte i nettleseren.

Advanced PDF Utilities Free er et alternativ for brukere som ønsker noen ekstra verktøy. Med dette programmet kan du blant annet konvertere bilder og tekst til PDF, og omvendt. Du kan også dele et PDF-dokument i flere deler, eller legge sammen flere PDF-filer. Programmet støtter også OCR (Optical Character Recognition), det er en teknikk som kan brukes til å ekstrahere tekst fra bilder, og lage dette på elektronisk format. Du kan selvsagt også bruke programmet til å lese PDF-filer.

PDF Shaper er en samling av gratis PDF-verktøy. Disse kan brukes til å sette sammen og deler PDF-filer, kryptere PDF-filer, og konvertere til eller fra PDF-filer, til andre filformater.

PDF Jumbler er et gratis verktøy som kan brukes til å redigere og slette sider i PDF-dokumenter.

PDFill Free Tools er en samling av verktøy for å manipulere og jobbe med PDF-filer. Disse kan blant annet brukes til å legge sammen og slette deler av PDF-filer, kryptere, vannmerke PDF-filer, og konvertere bilder til PDF-filer

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *