Windows 7 fases ut

windows_7_0

For to år siden sluttet Microsoft å levere lisenser for Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium og Windows 7 Ultimate til PC-produsenter. Nå har Microsoft utvidet listen til å også gjelde Windows 7 Professional og Windows 8.1.

Les også: Den store Windows-guiden

Dermed er Microsoft i ferd med å fase ut Windows 7 og Windows 8.1. Dette betyr at den eneste måten å få tak i en PC med Windows 7 eller Windows 8.1 forhåndsinstallert er at butikkene har dette fortsatt på sine lager. Snart får du med andre ord kun Windows 10 som forhåndsinstallert i nye PC-er
Windows 7 har fortsatt ikke gått ut på dato

Ifølge faktaark fra Microsoft har Windows 7 fortsatt 4 år igjen, og Windows 8 har 7 år igjen. Windows 10 har 9 år igjen, ifølge dette arket, men Windows 10 er annerledes fordi det er lagd som en tjeneste, det vil si Windows 10 er utviklet på en annen måte enn Windows 7 og Windows 8.1. Dette betyr egentlig at det nyeste systemet fortsetter å ha navnet Windows 10 selv om det oppgraderes.

Windows 10 har faktisk allerede fått en oppgradering, nemlig Windows 10 Anniversary Update, det skjedde for to måneder siden. Neste oppgradering, med navnet Windows 10 Creators Update, skal etter planen lanseres i begynnelsen av 2017.

Kilde: venturebeat.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *