Nettleseren Opera trolig ikke norsk lenger

opera_v

Mye tyder nå på at det norske selskapet Opera Software blir solgt. Et kinesisk investeringsfond (Golden Brick Silk Road Equity Investment Fund) leder en gruppe som har lagt inn et bud på 10,5 milliarder kroner, og styret i det norske selskapet vil anbefale det kinesiske tilbudet.

Les også: Nettlesertest

Aksjen for Opera Software gikk til værs fredag på grunn av oppkjøpsryktene. Nå er ikke dette lenger noen rykter og onsdag morgen har Opera-aksjen steget kraftig.

Opera-ledelsen er fornøyd

– Konsortiets eierskap vil styrke Operas posisjon, gjøre oss i stand til å ivareta våre brukere og partnere, gi oss større innovasjonsevne og øke vår evne til videre vekst, sier Lars Boilesen, administrerende direktør i Opera Software ASA i en pressemelding. Dette melder Aftenposten.
Trist nyhet mener gründeren

Opera Software ble grunnlagt i 1995. Opera-gründer Jon Stephenson von Tetzchner forlot Opera Software i 2010, fordi han var ikke fornøyd med utviklingen av Opera-nettleseren. Jon mener Opera blant annet går vekk fra den opprinnelige visjonen til Opera, som var å lage en nettleser med mange funkjsoner.

– Jeg synes det er trist at Opera opphører å være et norsk selskap. Enda et norsk selskap forsvinner ut, sier von Tetzchner til Aftenposten.

På denne videoen forteller Jon von Tetzcher hva han synes om et mulig oppkjøp av Opera, og han forteller også om nettleseren Vivaldi som utvikles nå med den samme visjonen Opera Software hadde for 21 år siden.

Kilder: Aftenposten.no, E24.no

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *