Slik får du mer lagringsplass på OneDrive
OneDrive er en nettlagringstjeneste fra Microsoft, den leveres med din Microsoft-konto, eller du kan registrere deg gratis hvis du ikke har en Microsoft-konto. Denne tjenesten gir deg tilgang til filene dine uansett hvor du er og uansett hvilken enhet du bruker, forutsatt at du har tilgang til internett.

Les også: Slik får du mer plass på DropBox

Du kan overføre filene til OneDrive både via nettleseren på onedrive.live.com og via filutforsker i Windows.

Større frihet med OneDrive-appen

For å kunne overføre filene via filutforsker må du først laste ned og installere OneDrive-appen. Du vil da få en ekstra OneDrive-mappe i filiitforsker, denne mappen vises som om mappen var lokal. Du kan på en enkel måte klikke-og-dra filler og mapper til OneDrive-mappen i filutforsker for å overføre filene/mappene til nettskyen.

Har du en OneDrive-konto kan du opprette Word-dokumenter, Excel-regneark og PowerPoint-presentasjoner, og OneNote-notatblokk via Office mobile apper eller OneDrive.com. Dette gjør det ved å logge deg på OneDrive-kontoen din og velge «Ny».

Du kan dele dine filer og mapper via «Del»-valget ved siden av «Ny» og «Last opp». Du gir personer rettigheter til å redigere filene. Du kan overføre filer fra en hvilken som helst datamaskin ved å gå til OneDrive.com, logge deg inn og velge «Last opp».

Bruker du Windows 10 er OneDrive enda bedre tilrettelagt. Den nyeste Windows 10-oppdateringen har fått funksjonen «Filer etter forespørsel» som gjør at du kan utnytte OneDrive enda bedre. Les mer i vår artikkel.

Tips og triks

Her finner du ulike typer tips for OneDrive:

 • Vis Exif-data for et bilde
  Du kan vise Exif-data for et bilde, det vil si detaljert informasjon for bildet. Dette gjør du ved å først klikke på Filer-menyen til venstre i OneDrive-vinduet, klikk deretter på ett av bildene og til slutt på et lite informasjons-ikon øverst til høyre.

 • Bygg inn en fil på en blogg
  Du kan bygge inn en fil på en blogg eller en nettside. Dette kan du gjøre ved å gå til webutgaven av OneDrive, klikke på Filer-menyen til venstre, høyreklikke på en av filene og velge Bygg inn fra menyen. Da får du en mulighet til å generere en kode du kan legge inn på din blogg eller en nettside.

 • Gratis ebok om OneDrive
  Du kan laste ned gratis ebok som handler om OneDrive. Eboken er på PDF eller Docs.com og du finner den på office.com.

 • Slik får du mer lagringsplass
  Dette er triksene for å få mer lagringsplass på din OneDrive-konto:

  • Enkelte modeller av Samsung-mobiltelefoner gir deg 100 GB ekstra lagringsplass.
  • Brukere av Windows Phone skal få 15 GB ekstra lagringsplass.
  • Office 365-abonnenter får 1 TB ekstra lagringsplass.
  • Hver gang du tipser en venn om OneDrive får du 500 MB ekstra lagringsplass.
  • Du kan betale for mer plass.

  I tillegg kan du sjekke på OneSpace via Innstillinger, Alternativer, Ekstra lagringsplass. Her kan det være mulig med ekstra lagringsplass via en OneDrive-kode, bonus for henvisning og lojalitet-bonus.

Registrer deg og last ned appen

Du finner OneDrive på onedrive.live.com. OneDrive-appen finner du på onedrive.live.com. Du får i utgangspunktet 5 GB gratis lagringsplass. Du finner en oversikt over de forskjellige OneDrive-modellene på onedrive.live.com.

OneDrive-premium har en pris på 65 kroner per måned og da får du blant annet 1 TB lagringskapasitet og mulighet for økt produktivitet, noe som blant annet mulighet til å bruke Office 2016-apper.

Kilder: thewindowsclub.com,

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *