Ny og spennende fotoapp lanseres til høsten

on1photoraw0

Til høsten skal det etter planen lanseres et nytt bilderedigeringsprogram som vil revolusjonære bilderedigering. Dette påstår i hvert fall de som driver og lager det nye programmet, et program som har vært under utvikling i mange år.

Helt ny RAW-prosessor

Problemet med mange av dagens bildeprogrammer er at de er utviklet da kameraer hadde under 10 megapiksler, og datamaskiner med relativ svake skjermkort. I dag er situasjonen en helt annen og derfor skal det lanseres ny RAW-prosessor. Det mener selskapet som står bak produktet.

Selskapet ON1 presenterer programmet Photo RAW med en helt ny prosessor som behandler RAW-filer raskere enn mange andre. Det skal bli et program som på flere måter ligner på Adobe Lightroom, blant annet fordi det blir et såkalt «non-destructive»-program. Det betyr et bildeprogram som kan redigere et bilde uten at det berører originalbildet. Til sammenligning er Adobe Photoshop et såkalt «destructive»-program, fordi originalbildet blir endret.
En revolusjon på gang?

Utviklerne bruker store ord om Photo RAW. De mener programmet er fremtiden i bilderedigering. De lover verdens raskeste, mest fleksible og mest brukervennlige bilderedigeringsprogrammet på markedet – et program med superrask RAW-prosessor. Programmet skal visstnok støtte over 800 kameraer.

Det som skal være annerledes med dette programmet, sammenlignet med mange av dagens sammenlignbare programmer, er den nye RAW-prosessoren som skal være tilpasset for moderne sensorer og skjermkort.

ON1 Photo RAW skal være såpass kraftig at det kan åpne flere tunge bilder på meget kort tid, og det skal klare redigeringer på kortere tid enn det som dagens programmer klarer.

Du trenger ikke å importere bilder

Det skal ikke være behov for å importere bilder slik du må med Lightroom, men du kan jobbe med bildene med en gang, uansett hvor bildene befinner seg. Det skal være raskt for både visning og behandling av bilder og det skal kunne brukes til å behandle en stor mengde med bilder samtidig. Dette innebærer blant annet at Photo RAW ikke har noen katalog slik Lightroom har.

Les også: Guide: Adobe Lightroom

Photo RAW har mange av de samme funksjonene som Adobe Lightroom. Programmet har innebygde lag, børster og avanserte maske-verktøy. Det skal kunne brukes i kombinasjon med Lightroom, Photoshop eller Nik Collection. Det inkluderer også flere filtereffekter.

Les også: Omtale: Nik Collection

Ber brukerne om hjelp

Utviklerne av Photo RAW har nå lansert «Photo RAW Project» – det er et prosjekt som ber potensielle brukere av Photo RAW om hjelp til å utvikle den nye appen, det vil si brukerne kan sende inn sine ønsker om hva de ønsker å ha i en slik app og de kan stemme på forslag om funksjoner som er blitt sendt inn. Les mer om prosjektet på on1.com. Hensikten er jo å vise at de mener alvor med denne appen.

Lanseres til høsten

Photo RAW er bygget rundt bildevisningprogrammet ON1 Browse. Det skal etter planen lanseres til høsten som en del av ON1 Plus Pro til en pris på 150 USD. Til sammenligning er en Photoshop/Lightroom-pakke tilgjengelig fra Adobe for rundt 108 USD, men det er abonnement-pris. Prisen for Photo RAW skal visstnok være engangspris og ikke abonnement-pris. Det skal også være mulig å oppgradere fra ON1 Photo 10 dersom du kjøper dette, men prisen for en slik oppgradering er ikke bestemt ennå

Les mer om ON1 Photo Raw på on1.com.

Videoer

Her finner du fire korte videoer som demomstrerer ON1 Photo RAW:

Kilde: On1.com, Petapixel.com (1), Petapixel.com (2)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *