Er dette fremtidens bilderedigering?

Selskapet ON1 har lansert ny bildebehandlingsprogramvare som behandler RAW-filer. Målet med den nye programvaren er å utfordre blant annet Adobe Lightroom og da først og fremst på ytelse.

Les også: De beste fotoappene

Adobe Lightroom er både brukervennlig og rimelig, og brukes av ganske mange profesjonelle fotografer. Problemet er at Lightroom har tendens til å være treg i bruk. Det er dette Photo RAW har som mål å gjøre noe med.

Brukervennlig og rask
Navnet på den nye programvaren er ON1 Photo RAW 2017, og den skal være mer brukervennlig og raskere enn konkurrentene, i hvert fall ifølge utviklerne. Det som gjør den raskere en mange lignende programmer er at den er optimalisert for dagens kameraer og moderne datamaskiner. Programvaren er tilrettelagt for moderne sensorer og skjermkort, og produsenten lover raskere bilderedigering enn det som tidligere er kjent.

Photo RAW tilbyr «non-destructive» arbeidsflyt. Photo RAW støtter blant annet lag, i tillegg til tradisjonell bilderedigering. Du trenger ikke å importere bilder inn i Photo RAW og legge bildene en i katalog, slik du gjør med Lightroom. ON1 Browse er en del av Photo RAW, og det er denne som sørger for rask behandling av bildene. Bildene kan redigeres hvor som helst, enten lokalt på PC-en eller i nettskyen, og bildene kan viderebehandles av eventuelle andre brukere.

ON1 Photo RAW 2017 kan brukes som plugin for Adobe Lightroom eller Adobe Photoshop, eventuelt som et selvstendig produkt for Google Nik Collection og andre bildeprodukter. Det støtter JPEG, TIF, PSD, PSB, PND og DNG.

Selskapet tar imot tilbakemeldinger fra brukere for å videreutvikle produktet. Planen er å oppdatere Photo RAW med nye funksjoner og forbedringer i løpet av 2017.

Nye funksjoner

Som lovet har Photo RAW nylig fått nye funksjoner. Dette inkluderer blant annet følgende nyheter:

  • Mulighet til å synkronisere redigeringer mellom enheter.
  • Mulighet til å kopiere og synkronisere innstillinger.
  • «Non-destructive» redigering.
  • Forhåndsinnstillinger («presets»).
  • «Adjustment Brush».
  • Tåke reduksjon.

Du finner detaljene på on1.com.

Det kan også nevnes at Photo RAW bruker ikke import-funksjon og bruker heller ikke katalog. Dette skal gjøre programmet vesentlig raskere enn for eksempel Adobe Lightroom.

Følgende funksjoner er planlagt i løpet av 2017: objektiv-korreksjon, sammenlign-modus, virtuelle kopier og overfør metadata fra Lightroom. Les mer på on1.com

Introduksjon

Dette er en introduksjonvideo som viser hvordan Photo RAW kan brukes:

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Du finner flere videoer på on1.com.

Last ned gratis prøveversjon

ON1 Photo RAW 2017 er nå tilgjengelig for 119,99 USD (rundt 1000 kroner). Du kan eventuelt prøve programmet gratis i 30 dager. Les mer på on1.com.

Kilde: on1.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *