Tar Photo RAW knekken på Lightroom?

I juni 2016 skrev vi om en ny app, eller rettere sagt en raw-behandler, med navnet Photo RAW, som skal lanseres til høsten. Nå har utviklerne avslørt at det nye vidunderet etter planen skal lanseres i november 2016.

Les også: Ny og spennende fotoapp lasneres til høsten

Presenteres som en revolusjon

Selskapet bak produktet har nå lagt ut en video som presenterer Photo RAW:

(Artikkelen fortsetter under videoen)

ON1 Photo RAW presenteres som neste generasjon raw-behandler som er utviklet for moderne fotografer. Det viktigste målet med dette produktet er å være raskere enn konkurrentene, og det er først og fremst Adobe Lightroom.
ON1 Photo RAW er faktiskt ganske lik Lightroom, både når det gjelder grensesnitt og arbeidsflyt. Forskjellen skal altså ligge i hastighet, noe mange Lightroom-brukere har klaget over.

Det nye produktet skal både kunne brukes som et selvstendig program, og som et tilleggsprogram i Photoshop, Lightroom og Apple Photos. Fullversjonen vil koste rundt 110 USD (894 NOK), eller 80 USD (650 NOK) for de som oppgraderer fra ON1 Photo 10.

Er Lightroom truet?

Nå er det mange fotoentusiaster som venter spent på om ON1 Photo RAW klarer å utfordre Adobe Lightroom. Det er positivt med konkurranse. Men selv om konklusjonen blir at ON1 Photo RAW viser seg å være bedre enn Lightroom, er det ingen selvfølge for fotografer å ta i bruke et nytt produkt. Det gjenstår nemlig å blant annet se om ON1 Photo RAW klarer å overføre Lightroom-bildene uten å ødelegge databasen som Lightroom bruker. I verste fall kan flere års arbeid være bortkastet.

Kilde: petapixel.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *