Guide for deg som skal ta i bruk ny PC
Du skal ta i bruk en ny PC men er usikker på hvordan du skal kopiere alle filene dine til den nye PC-en og hvordan du skal optimalisere den nye PC-en.

Les også: Slik får du bedre PC

På denne siden får du en rekke tips om apper som gjør overføringen og optimaliseringen enklere.

Slik gjør du det

Det er mye å tenke på når du skal ta i bruk en ny PC.

For mange brukere er dette en god prosedyre:

  1. Kopiere filer fra den gamle til den nye PC-en.
  2. Avinstallere programmer du ikke bruker på den nye PC-en.
  3. Fjerne programmer fra oppstarten.
  4. Installere mange programmer samtidig på den nye PC-en.
  5. Slette all data på en sikker måte fra den gamle PC-en.

Du kan også kopiere installert programvare fra den gamle til den nye PC-en. Vi anbefaler ikke denne muligheten, fordi du kan ikke være 100 prosent sikker på at programmene vil fungere som de skal etter overføringen til en helt annen PC. Det er etter vår mening bedre å installere alle programmene på nytt på den nye PC-en.

Kopiering av filer

Du kan bruke filutforsker til å kopiere alle filene dine fra den gamle PC-en til den nye, eventuelt bruke en ekstern harddisk som en mellomlagring og sikkerhetskopiering. Du finner beste pris på ekstern harddisk på prisguiden.no og prisjakt.no. Vi anebefaler forresten gratisprogrammet Multi Commander i stedet for filutforsker.

PCmover Express

pcmover

PCmover Express er et program som kan brukes til å flytte filene dine fra en gammel til en ny PC. Dette gjøres på en systematisk og brukervennlig måte. Du velger hva som skal flyttes og programmet ordner resten.

Det som kan overføres på denne måten er både filer, mapper, innstillinger og brukerprofiler. Det er selskapet Laplink som har laget programmet. Ingen av produktene fra selskpet Laplink er gratis, men Microsoft har gjort en avtale som gjør at du kan laste ned PCmover Express helt gratis.

Prisen for PCMover Express er nå 14,95 USD (128 kroner) – vanlig pris er 29,95 USD (252 kroner). Les mer på pcmover-10.laplink.com.

Les mer om PCmover i vår artikkel.

ToDo PCTrans

pctrans

EaseUS ToDo PCTrans er et program som kan brukes til å overføre data og programmer fra en PC til en annen PC.

ToDo PCTrans finnes i både gratisversjon og betalversjon. Du kan kun overføre to programmer med gratisversjonen. Med Pro-versjoner kan du overføre ubegrenset antall programmer.

Du finner detaljene i vår test.

Autorun Organizer

Autorun Organizer er et program som kan brukes til å fjerne uønskede programmer i oppstarten av en PC. Det finnes ganske mange programmer som gjør nettopp dette, men Autorun Organizer er et av de mest brukervennlige og det er helt gratis.

Du finner detaljene i vår guide.

PC Decrapifier

PC Decrapifier er et program som gjør det enklere å avinstallere programvare fra PC-en din. Dette programmet er svært enkelt å bruke, det skanner PC-en og viser deg en liste over programmer. Du får en liste over programmer som anbefales fjernet, men du må selv avgjøre hvilke programmer som faktisk blir fjernet.

Du finner detaljene på denne siden.

Should I Remove It?

Det finnes faktisk en tjeneste som kalles for «Should I Remove It?» Den kommer med forslag om hvilke programmer som du kan vurdere å fjerne. Den kan absolutt være nyttig hvis du er usikker på hvilke programmer du trygt kan fjerne.

Du finner detaljene i vår artikkel.

Ccleaner

Ccleaner er et ganske effektivt program som kan brukes til å fjerne uønskede filer og programmer fra PC-en din. Du finner detaljene på denne siden.

Ninite

Du kan bruke Ninite til å installere flere gratisprogrammer i samme prosess. Dette er perfekt når du skal ta i bruk en ny PC. Du kan installere alle dine favorittprogrammer samtidig. Du finner detaljene på denne siden.

PortableApps

PortableApps er en tjeneste som ligner på Ninite, det vil si du kan installere flere apper i samme operasjon. Fordelen med denne er at den har langt flere apper enn Ninite. Les mer i vår artikkel.

Slett data på en sikker måte

Skal du kvitte deg med den gamle PC-en, selge den, gi den bort eller kaste den, bør du sørge for at data er slettet på en sikker måte. Men hvordan gjør man egentlig det? Les mer på denne siden.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *