Guide for oppsett av ny PC

Du skal ta i bruk en ny PC men er usikker på hvordan du skal kopiere alle filene dine til den nye PC-en og hvordan du skal optimalisere den nye PC-en.

Les også: Slik får du bedre PC

På denne siden får du en rekke tips om apper som gjør overføringen og optimaliseringen enklere.

Slik kan du gjøre det

Det er mye å tenke på når du skal ta i bruk en ny PC.

Denne prosedyren er kun et forslag:

  1. Kopier personlige filer fra den gamle til den nye PC-en.
  2. Avinstaller programmer du ikke bruker på den nye PC-en.
  3. Fjern programmer fra oppstarten.
  4. Installer mange programmer samtidig på den nye PC-en.
  5. Slett all data på en sikker måte fra den gamle PC-en.

Det finnes apper som overfører all programvare fra den gamle til den nye PC-en, altså i stedet for å installere programvaren fra grunnen av på den nye PC-en. Vi anbefaler ikke denne muligheten, fordi du kan ikke være 100 prosent sikker på at programmene vil fungere som de skal etter overføringen til en helt annen PC.

Kopiering av filer

Du kan bruke filutforsker til å kopiere alle filene dine fra den gamle PC-en til den nye, eventuelt bruke en ekstern harddisk som en mellomlagring og sikkerhetskopiering. Du finner beste pris på ekstern harddisk på klarna.com og prisjakt.no. Et alternativ er å bruke nettskyen for å mellomlagre filene. Vi anebefaler forresten gratisprogrammet Multi Commander i stedet for filutforsker.

Bruk OneDrive eller DropBox

Du kan bruke OneDrive eller DropBox for å overføre filer fra den ene PC-en til den andre.

Bruk ekstern disk

Du kan bruke ekstern harddisk eller SSD for å overføre filer fra den ene PC-en til den andre.

PCmover Express

PCmover Express er et program som kan brukes til å flytte filene dine fra en gammel til en ny PC. Dette gjøres på en systematisk og brukervennlig måte. Du velger hva som skal flyttes og programmet ordner resten. Dette programmet var tidligere gratis, men det er dessverre ikke lenger gratis.

Les mer om PCmover i vår artikkel.

ToDo PCTrans

EaseUS ToDo PCTrans er et program som kan brukes til å overføre data og programmer fra en PC til en annen PC. ToDo PCTrans finnes i både gratisversjon og betalversjon. Du kan kun overføre to programmer med gratisversjonen. Med Pro-versjoner kan du overføre ubegrenset antall programmer.

Les mer i vår artikkel.

Tilrettelegg Windows 11!

Dette er noen av tiltakene for Windows 11.

  • Fjern overflødige apper
    Windows 11 leveres med en haug med forhåndsinstallerte apper og snarveier. Du kan fjerne snarveier i Windows 11. Dette gjør du ved å klikke på Start-knappen og deretter høyreklikke på ikoner til apper du ønsker å fjerne snarveien for. Deretter velger du Løsne fra Start fra høyreklikkmenyen. Videre kan du avinstallere apper du ikke bruker. Dette gjør du ved å bruke søkeordet Apper i søkevinduet i Windows 11. Klikk deretter på Apper og funksjoner. Du får nå opp en liste over apper som er installert på din PC. Klikk på menyknappen (3 punkter til høyre for appen) for en bestemt app og velg å avinstallere.

  • Fjern miniprogrammer (hvis du ønsker det) og rydd i oppgavelinjen – les mer i våre guider om oppgavelinjen og miniprogrammer.

Tilrettelegg Windows 10!

Har du fortsatt Windows 10 kan du tilrettelegge slik du ønsker. Les mer i vår guide.

Autorun Organizer

Autorun Organizer er et program som kan brukes til å fjerne uønskede programmer i oppstarten av en PC. Det finnes ganske mange programmer som gjør nettopp dette, men Autorun Organizer er et av de mest brukervennlige og det er helt gratis.

Du finner detaljene i vår guide.

GeekUninstaller

Dette programmet byr på funksjoner du ikke finner i Windows og er et veldig kjekt å ha for å rydde i Windows. Til tross for navnet er programmet veldig enkelt å bruke. Les mer i vår guide.

Apper du trygt kan fjerne

Hvordan kan du vite hvilke apper du kan fjerne og hvilke apper som du ikke bør fjerne? Vi har laget en oversikt. Du finner detaljene i vår artikkel.

Ccleaner

Ccleaner er et ganske effektivt program som kan brukes til å fjerne uønskede filer og programmer fra PC-en din. Du finner detaljene på denne siden.

Ninite

Du kan bruke Ninite til å installere flere gratisprogrammer i samme prosess. Dette er perfekt når du skal ta i bruk en ny PC. Du kan installere alle dine favorittprogrammer samtidig. Du finner detaljene på denne siden.

PortableApps

PortableApps er en tjeneste som ligner på Ninite, det vil si du kan installere flere apper i samme operasjon. Fordelen med denne er at den har langt flere apper enn Ninite. Les mer i vår artikkel.

Tilbakestill PC-en

Skal du selge, gi bort eller kaste den gamle PC-en? Windows 7 og Windows 10 har en innebygd funksjon som gjør at du kan tilbakestille PC-en slik du kjøpte den. Les mer i vår guide.

Slett data på en sikker måte

Skal du kvitte deg med den gamle PC-en, selge den, gi den bort eller kaste den, bør du sørge for at data er slettet på en sikker måte. Men hvordan gjør man egentlig det? Les mer på denne siden.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *