Notisblokk er undervurdert

Notisblokk er programvare som har vært innebygd i Windows helt siden Windows 1.0, men det er kanskje ikke mange som har oppdaget nytteverdien.

Les også: Programvare-porten

Notisblokk har selvfølgelig ikke like mange funksjoner som for eksempel Microsoft Word, men Notisblokk har flere egenskaper som gjør denne programvare svært attraktiv.

Fordeler

Dette er noen av fordelene med Notisblokk i Windows:

  • Lett å kjøre, raskt og enkelt å bruke. Notisblokk er uavhengig av andre programmer, databaser eller biblioteker som må kjøre samtidig og derfor er det så lynraskt. Det er faktisk en lettelse å kunne bruke et program som ikke er overfylt av menyer, funksjoner, dilldall og fancy utseende.

  • Kan brukes til å skrive enkle notater, for eksempel huskeliste, handleliste og gjøremålsliste. Du har da rett og slett ikke behov for avanserte funksjoner, men dette er selvfølgelig en vanesak. Det enkle er ofte det beste.

  • Notisblokk bruker ren tekst og kan derfor brukes som et verktøy til å fjerne tekstformatering, fordi Notisblokk er nøytral. Har du et dokument med tung tekstformatering, men at du kun er interessert i teksten, kan du bare kopiere teksten og lime inn i Notisblokk og all tekstformatering fjernes.

Ulemper

Naturlig nok har Notisblokk mange ulemper. Det ligger i sakens natur at et såpass enkelt program ikke passer for alle tekstoppgaver. Notisblokk mangler blant annet avansert tekstformatering, nettskyforbindelse, god søkefunksjon og kryptering, bare å for nevne noe. Bruker du Notisblokk kun for enkle notater så har du uansett ikke behov for dette.

Klarer Microsoft å ødelegge Notisblokk?

Microsoft driver nå og jobber med en kraftig oppgradert Notisblokk. Dette er urovekkende – spørsmålet er om Microsoft klarer å endre klassikeren såpass mye at alle fordelene blir borte. Les mer i vår artikkel. Foreløpig ser det ut som den nye Notisblokken ikke er blitt ødelagt og at den kan fortsatt brukes slik det er beskrevet i denne artikkelen, heldigvis.

Kilder: Wikipedia, howtogeek.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.