Klagestorm mot Google

Google kjøpte opp selskapet Nik Software og den populære fotoappen Snapseed i 2012. Da Google begynte å selge Nik Suite var prisen på 500 USD (rundt 4200 norske kroner), men prisen ble senere senket til 150 USD. Til slutt ble Nik Collection-pakken helt gratis.

Les også: Nik Collection er fortsatt gratis
Nik Collection har en samling av syv programmer som kan brukes både som selvstendige programmer eller som tilleggsprogram for å få til en optimal effekt på et bilde.

Google er «ferdig» med Nik Collection

Nå har Google i det stille lagt ut følgende melding på hjemmesiden til Nik Collection:

«We have no plans to update the Collection or add new features over time.»

Dette kan tolkes på forskjellige måter, men nettsiden petapixler.com velger å tolke det slik at Google ikke lenger vil videreutvikle Nik Collection, men at du fortsatt kan laste ned programmene. Du har imidlertid ingen garanti for at programmene vil fungere med fremtidige versjoner av Windows, Lightroom eller Photoshop.

Klagestorm mot giganten

Det er mange som reagerer på det at Google første kjøper opp denne pakken, og så fem år senere rett og slett gir opp videreutvikling av denne meget populære pakken. Det viser at når et selskap er blitt såpass stort kan det finne på å gjøre hva som helst.

Hvis du leser diskusjonsforum på følgende nettsider kan du se at det er mange som reagerer sterkt på Google:

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *