Nik Collection 2 er lansert

Selskapet DxO har lansert Nik Collection 2 – det er en stor oppdatering for populært fotofilter for blant annet Photoshop, Lightroom Classic og Photoshop Elements.

Kjøpt av DxO

Google kjøpte opp selskapet Nik Software i 2012. Da Google begynte å selge Nik Suite var prisen på 500 USD (over 4000 norske kroner), men prisen ble senere senket til 150 USD.

Google la senere ut pakken helt gratis, men bestemte seg etter hvert for å droppe videreutvikling av Nik Collection, noe mange brukere likte svært dårlig.

Selskapet DxO kjøpte senere pakken og når DxO etter hvert lanserte sin versjon er pakken ikke lenger gratis. Nå er Nik Collection 2 lansert og dette er den første store oppdateringen etter oppkjøpet.

Nyhetene

Dette er noen av nyhetene i Nik Collection 2:

  • Nik Collection 2 har fått totalt 42 nye presets sammenlignet med den første versjonen. En preset er en forhåndsredigering som trenger kun ett klikk for å gjennomføre. Color Efex Pro har fått 10 nye presets, Silver Efex Pro har fått 10, HDR Efex Pro har fått 12 og Analog Efex Pro har fått 10 nye verktøy.

  • Nik Collection 2 bruker såkalt U Point-teknologi som gir deg en mulighet til å redigere spesifikke deler av et bilde med bruk av masker og lag. Les mer på nikcollection.dxo.com.

  • Støtter HiDPI-skjermer som gir mulighet for større oppløsning med Windows-PC-er.

  • Avansert optisk korreksjon som kan brukes til å korrigere forskjellige typer feil i bilder.

Du finner detaljene på nikcollection.dxo.com.

Kjøp eller prøv

Nik Collection 2 er nå tilgjengelig for 150 USD (1300 NOK), men pakken tilbys til redusert pris til 30. juni – pakken koster i denne perioden 100 USD (870 NOK). Les mer på shop.dxo.com. Du kan laste ned pakken og prøve gratis i 30 dager – les mer på nikcollection.dxo.com/download.

Nik Collection 1 er fortsatt gratis

Google har i skrivende stund fortsatt ikke fjernet Nik Collection 1.2 fra sine servere. Vær imidlertid klar over at den gamle versjonen ikke er oppdatert lenger og kan derfor være ustabil, og du har ingen garanti for at den fungerer med Photoshop, Lightroom eller Elements. Du finner nedlastingslenken i vår artikkel.

Det du eventuelt kan gjøre er å kjøre enkeltprogrammene i Nik Collection som selvstendige apper – les mer i vår Nik Collection-guide.

Kilde: petapixel.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *