Lam person styrer skjermen med hjernen

Elon Musk stiftet selskapet Neuralink i 2016. Nå har selskapet lagt ut en ny video som viser en person som spiller sjakk med et hjerneimplantat.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Personen bruker altså ikke armene, men hjernen til å bevege sjakkbrikkene. Personen som gjorde dette ble lam fra skulder og ned i en trafikkulykke for åtte år siden. Med denne teknologien kan personen også spille dataspill som Civilization VI.

Dette fenomenet er imidlertid ikke helt nytt. Avisen The Wall Street Journal skrev i 2004 om en person som kunne bevege kursor på en dataskjerm med et hjerne-datamaskin grensesnitt. Men, med teknolgien fra Neuralink er et mulig å overføre data trådløst.

Elon Musk får kritikk, igjen

En nervespesialist fra Wisconsin Institute for Translational Neuroengineering mener i utgangspunktet dette er et skritt i riktig retning. Denne spesielisten vil derimot ikke si at dette er et gjennombrudd. Det finnes faktisk flere selskaper som BlackRock og Synchron som har allerede demonstrert at det er mulig for paralyserte pasienter å bruke hjerneaktivitet for å få kontroll over dataskjerm.

Selskapet Neuralink er faktisk blitt kritisert for måten teknologien er blitt utprøvd på. Det er flere som mener Neuralink ikke er åpen om detaljene rundt forskningen.

Her er videoen

Kilde: theverge.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *