Norsk ordbok lanseres i dag
NOAB er en norsk ordbok som blir offisielt lansert i dag med tilgang til over 200 000 oppslagsord og 300 000 sitater fra litteratur og presse.

Les også: Norsk ordbok for mobilen din

Den nye ordboken utgis av Det Norske Akademi for Språk og Litteratur og Kunnskapsforlaget i fellesskap.

Hva er NOAB?

NAOB er en forkortelsen for Det Norske Akademis ordbok. Det dreier seg om en oppdatert, modernisert og digitalisert videreføring av Norsk Riksmålsordbok, som Akademiet eier. Det er en løpende oppdatert digital ordbok, publisert på oppdrag fra Kulturdepartementet og støttet av en rekke av en rekke stiftelser og fond. NAOB portretterer bokmålet og riksmålet fra tidlig 1800-tall frem til i dag: betydninger, nyord, idiomer og uttrykk, ordbruk og ordforbindelser (kollokasjoner), stavemåte, ordklasse, bøyning, uttale og ordhistorie/etymologi. Les mer om NOAB på naob.no.

Slik bruker du NOAB

Du finner ordboken på naob.no – du kan søke på både ord og uttrykk. For å søke i mer enn oppslagsord, kan du velge å søke i fritekst, da vil du søke i alt innholdet i ariklene. For å søke etter deler av et ord, kan du bruke jokertegnet * (stjerne). Les søkeveilederen for en fullstendig beskrivelse av tjenesten. Den offisielle lanseringsdatoen er i dag 24. januar 2018.

Kilde: detnorskeakademi.no

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *