Last ned digitale pensler til Edvard Munch!


Det er ikke mange som er klar over det, men penslene til den norske maleren Edvard Munch er blitt digitalisert.

Les også: Photoshop-guiden

Dette er blitt gjort i forbindelse med «Hidden Treasures of Creativity» som er et årlig initiativ fra selskapet Aobbe for å revitalisere glemt kreativ historie og gi den videre til neste generasjon.

Digitaliserte pensler

I 2017 var Edvard Munchs malerpensler tema, og i samarbeid med Munchmuseets konservatorer ble mesterens 100 år gamle pensler digitalisert og tilgjengeliggjort. Det ble en stor suksess. Penslene er lastet ned av mange som har blitt inspirert til å male som en mester.

Pensler for Photoshop

Selve penslene kan lastes ned fra shared-assets.adobe.com. De tre første minityrbildene er videoer som viser hvordan penslene installeres, på henholdsvis fransk, tysk og engelsk. Neste miniatyrbilde viser et illustrasjonsbilde av penslene. De siste bildene er nedlastingslenker for selve penslene. Klikk på lenken (…) nederst til høyre og velg å laste ned TPL-filen.

Du kan aktivere penslene i Photoshop ved å først klikke på Penselverktøyet (for å aktivere det) på verktøylinjen til venstre og deretter klikke på den lille trekanten på høyre siden av penselen (nest øverst til venstre i Photoshop).

Videre kan du klikke på det lille verktøyikonet øverst til høyre. Klikk deretter på «Last inn forhåndsinntillinger for verktøy», finn frem filen du nettopp har lastet ned og klikk på «Last inn». Du kan velge å enten «importere som pensler» eller «laste inn som verktøy». Vi anbefaler det første. Nå er penslene klare til bruk, det vil si du kan endre pensel-type ved å klikke på den lille trekanten på høyre siden av pensel-ikonet (nest øverst til venstre), det vil si ikonet for «velgeren for penselforhåndsinnstilling». Her vil ett av valgene være «Munch Brushes»

Du finner detaljene på adobe.com.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *