Multicom har «drømme-PC-en»
Dataporten har sjekket fordeler og ulemper ved bestilling av en ny PC fra den norske produsenten Multicom. Vi lurer på hvorfor ikke flere butikker har tilsvarende tjeneste.

Les også: Hva har skjedd med Komplett?

Det dreier seg ikke om en omfattende test av selve PC-en, men en kommentar om konseptet som Multicom har å by på. Vi forklarer hvorfor konseptet er positivt og hva som ikke var så bra.

Du velger komponentene

Multicom byr på konseptet konfigurator og det handler om at du kan velge enkeltkomponenter på en bestemt bærbar PC. Vi opplevde dette som en drømmesituasjon, blant annet fordi vi kunne velge størrelsen på minne, men ikke minst størrelsen på lagringsplass.

Problemet med mange databutikker i Norge er at de fleste tilbyr bærbare PC-er med ganske liten lagringsplass. Vi kan nevne Komplett som et «skrekkeksempel» – les mer om dette i vår artikkel.

Fordeler

Det er en stor fordel å kunne velge komponentene i en ny PC. Vi satte stor pris på at vi kunne øke lagringsplassen til 512 GB SSD og 2 TB harddisk i den samme PC-en. Prisen var også lavere enn en PC med lignende spesifikasjoner fra Komplett.

Ulemper

Vi fikk en PC som vi er meget fornøyd med, men det var en rekke ting vi ikke likte:

  • Leveransen av PC-en tok over en uke. Grunnen er at Multicom må først plukke ut komponentene og deretter montere PC-en.

  • Harddisken i PC-en som ble levert var ikke synlig i filutforsker. Vi ringte et par ganger i kundeservice for å ordne dette, en vi fikk ikke nok hjelp der. Vi fikk bare et tips om å ordne dette via diskbehandling. Harddisken måtte faktisk formateres for å kunne brukes og den måtte tilegnes stasjonsbokstav, men disken ble faktisk ikke synlig før Windows ble oppdatert – dette var uventet i en ny PC som i utgangspunktet skal være klar til bruk. Denne saken ble altså fikset, men dette er et stort problem hvis ikke du er datakyndig.

  • Videre oppdaget vi at mappen Lagrede bilder ikke var plassert som en undermappe i brukernavn, men som en undermappe i OneDrive. Liker du å lagre dine bilder i standardmappene er dette svært uheldig. Dette er likevel ikke verre enn at du kan ordne dette selv. Dette er igjen et potensielt problem hvis ikke du er datakyndig, fordi bildene dine blir automatisk synkronisert til nettskyen.

Vi klarte til slutt å fikse problemene til slutt slik at vi fikk PC-en til å fungere som den skal, men dette produkter passer ikke for alle. Du må ha erfaring med PC og Windows fra før av.

Konklusjon

Vi fikk en del utfordringer i starten, blant annet med at harddisken ikke var synlig og at standardmappen er plassert i OneDrive-mappen. Etter at vi ordnet opp i dette fungerer PC-en som en drøm. Vi kan derfor anbefale Multicom, men kun hvis du er datakyndig, fordi du må regne med å måtte fikse en del ting i en ny PC dersom du velger produktet konfigurator (du velger selv kompontene).

Siste nytt: Vi har nå brukt den nye PC-en i fem uker og er meget fornøyd. Vi kan derfor fortsatt anbefale Multicom, spesielt for fotoentusiaster. Tar du for eksempel mange bilder og skal bruke PC-en til bildebehandling har du en mulighet til å velge kraftig nok PC med masse lokal lagringsplass for bildene. Prisen er også behagelig.

Utfordringen ligger i at at du må regne med at PC-en ikke er 100 prosent klar til bruk når du får den. I tillegg er standard mappestruktur i Windows ikke optimal. Er du noenlunde datakyndig er ikke dette noe problem.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.