Slik unngår du ransomware

Verden har i løpet av 2017 sett to kraftige dataangrep i form av ransomware. På denne siden får du en rekke tips om hvordan du kan redusere sjansen for å bli rammet av dette.

Les også: Angrep i mai
Les også: Angrep i juni

De foreløpig to siste angrepene skjedde i mai og juni 2017 og det er mange som ble hardt rammet av dette. Det danske selskapet Maersk er det som ble hardt rammet – les mer om dette i vår artikkel.
Slik unngår du å bli rammet

Det er vanskelig å beskytte seg 100 prosent mot slik angrep, men du kan redusere sjansen for angrep. Her får du noen tips. Du bør ikke installere alle programmene som er foreslått, men kun det du synes passer best i din situasjon:

 • Oppdatering og e-postvedlegg
  Sørg for å oppdatere Windows og vær på vakt dersom du får e-postmeldinger med vedlegg. Du bør i utgangspunktet aldri åpne vedlegg fra ukjente. Dette er det enkleste tipset, men det er ganske effektivt hvis du følger det.

 • Antivirus
  Du bør uansett installere ett eller to antivirus-programmer. Du får nyttige tips i vår guide.

 • CryptoPrevent
  Dette gratisprogrammet kan brukes til å blokkere ransomware-angrep. Det er greit å ha dette programmet i tillegg til et eventuelt annet antivirus. Les mer i vår artikkel.

 • Du kan blokkere porter i PC-en din
  Det er relativt enkelt å konfigurere den innebygde brannmuren i Windows til å blokkere kritiske porter i PC-en. Les mer om dette i vår guide.

 • Ransomware Response Kit
  Dette er en samling av flere anti-ransomware programmer for administratorer som er ansvarlig for sikkerhet. Det er gratis for små grupper på opptil 5 brukere. Du finner programmet på bitbucket.org

 • Bitdefender Total Security 2018
  Dette programmet beskytter PC-en din mot blant annet ransomware, men dette programmet er ikke gratis. Trenger du en komplett sikkerhetsløsning for PC-en din er dette godt alternativ. Les mer i vår artikkel.

 • Acronis True Image
  Dette programmet beskytter PC-en din mot ransomware, men dette programmet er ikke gratis. Du bør nok kun velge dette programmet dersom du skal bruke det til å sikkerhetskopuere data. Les mer om dette programmet i vår arrtikkel.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *