Mobilen tar livet av kompaktkameraet

Fotografi har aldri vært mer populært – alle tar jo bilder av alt og alle, og Instagram og Snapshat blir stadig mer populært. Ikke alle kameratyper er imidlertid like populære.

Mobilen dominerer

Moderne mobiltelefoner har fått innebygde kameraer med såpass god kvalitet at de fleste er fornøyd. Derfor er det «ingen» som lenger kjøper kompaktkamera.

Grafen øverst til høyre skal vise hvor fort kompaktkameraer forsvinner fra markedet. Det er basert på tall fra 2016 og tallene kommer fra CIPA (Camera & Imaging Products Association):
  • Grå: analog kamera
  • Blå: kompaktkamera
  • Grønn: speilrefleks
  • Rød: speilfri
  • Oransje: mobil

Færre og færre bruker altså kompaktkameraer, mens salget av speilreflekser og speilfrie kameraer holder seg stabilt. Over 98 prosent av kameraer som ble solgt i 2016 var innebygde i mobiltelefoner. Under 1 prosent var kompaktkameraer, 0,5 prosent var speilreflekskameraer og 0.2 prosent var speilfrie kameraer.

Tendensen er klar

Kameraer i mobiltelefoner fortsetter å forbedres og salget av kompaktkameraer fortsetter nedturen. Forklaringen på hvorfor det fortsatt er mange som kjøper speilreflekskameraer er at det er mange som har høyere ambisjoner når det gjelder fotografi og som setter bildekvalitet høyt, men kanskje det bare er tidsspørsmål før mobilen kan tilby like høye bildekvalitet som speilrefleksen?

Kilde: petapixel.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.