– Begynnelsen på slutten på speilrefleksen

Fotografi har aldri vært mer populært – alle tar jo bilder av alt og alle, men det er mobilen som dominerer mer og mer. Det har allerede klart at det selges mindre av kompaktkameraer og det skyldes at kameraer i mobiler er ofte bedre enn kameraer i kompaktkameraer. I tillegg er mobilen mer praktisk.

Les også: Mobilen tar livet av kompaktkameraet

Hvis denne utviklingen fortsetter vil og færre og færre kjøpe rimelige speilreflekskameraer og såkalte ILC-kameraer («Interchangable Lens Camera»), altså kameraer med utskiftbare objektiver.

Les også: Mobilen tar livet av Pentax

Det er allerede klart at enkelte kameraprodusenter sliter som konsekvens av utviklingen av mobilkameraer.

–Rimelige speilrefleks er på vei ut

I dag er det iPhone 7 Plus som er i teten når det gjelder å levere gode bilder fra en mobiltelefon, mener Allison Johnson fra nettstedet dpreview.com. Mobilen iPhone 7 Plus har en rekke muligheter som gir den et fortrinn, for eksempel Portait Mode. Dette kan bety slutten for rimelige (rundt 4000 NOK) speilreflekskameraer og kameraer med utskiftbare objektiver, altså kameraer som er rettet mot nybegynnere.
– Trenden er klar

– Smarttelefoner blir nok ikke fysisk større enn dagens modeller, men de kan bli enda smartere. Smartere tekniske løsninger i mobiltelefoner vil til slutt ta livet av speilrefleksen i hvert fall de rimeligste kameraene. Det er bare spørsmål om tid, mener Johnson.

Ikke nok med det, vi vil snart få mobiltelefoner som klarer å redigere bildene våre før vi faktisk tar bildene.

Les også: Rediger et bilde før du tar bildet

Autofokus er kanskje det området som mobiler sliter fortsatt med, spesielt i dårlige lysforhold, men rimelige speilreflekser gjør ikke dette mye bere.

Det som er den store fordelen med mobilkameraet, sammenlignet med speilrefleksen, er at det er som regel mye enklere å bruke og det er mer praktisk. De rimeligste speilrefleksene mangler også gjerne en enkel mulighet til å dele bildene på nettet på farten.

Dyrere speilrefleks-modellene vil nok overleve

Personer som har fotografi som en lidenskap, og som er mer opptatt av bildekvaliteten og redigering av bildene, enn å ta raske bilder på farten, de vil fortsette å kjøpe de dyrere speilrefleks-modellene.

Kilde: dpreview.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.