Slik får du mer plass i OneDrive

OneDrive er en nettlagringstjeneste fra Microsoft, den leveres med din Microsoft-konto, eller du kan registrere deg gratis hvis du ikke har en Microsoft-konto.

Les også: Stor oversikt over nettskylagring

Denne tjenesten gir deg tilgang til filene dine uansett hvor du er og uansett hvilken enhet du bruker, forutsatt at du har tilgang til internett.

Du kan overføre filene til OneDrive både via nettleseren på onedrive.live.com og via filutforsker i Windows.

Integrert i Windows

For å kunne overføre filene via filutforsker må du først laste ned og installere OneDrive-appen. Du vil da få en ekstra OneDrive-mappe i filiitforsker, denne mappen vises som om mappen var lokal. Du kan på en enkel måte klikke-og-dra filler og mapper til OneDrive-mappen i filutforsker for å overføre filene/mappene til nettskyen.

Har du en OneDrive-konto kan du opprette Word-dokumenter, Excel-regneark og PowerPoint-presentasjoner, og OneNote-notatblokk via Office mobile apper eller OneDrive.com. Dette gjør det ved å logge deg på OneDrive-kontoen din og velge «Ny».

Du kan dele dine filer og mapper via «Del»-valget ved siden av «Ny» og «Last opp». Du gir personer rettigheter til å redigere filene. Du kan overføre filer fra en hvilken som helst datamaskin ved å gå til OneDrive.com, logge deg inn og velge «Last opp».

Tips og triks

Her finner du ulike typer tips for OneDrive:

 • Hent filer etter behov
  Windows 10 og Windows 11 har en kjekk funksjon som gjør det mulig å lagre filer i OneDrive, men som henter disse filene kun når du har behov for dem. Les mer i vår artikkel.

 • Vis Exif-data for et bilde
  Du kan vise Exif-data for et bilde, det vil si detaljert informasjon for bildet. Dette gjør du ved å først klikke på Filer-menyen til venstre i OneDrive-vinduet, klikk deretter på ett av bildene og til slutt på et lite informasjons-ikon øverst til høyre.

 • Bygg inn en fil på en blogg
  Du kan bygge inn en fil på en blogg eller en nettside. Dette kan du gjøre ved å gå til webutgaven av OneDrive, klikke på Filer-menyen til venstre, høyreklikke på en av filene og velge Bygg inn fra menyen. Da får du en mulighet til å generere en kode du kan legge inn på din blogg eller en nettside.

 • Gratis ebok om OneDrive
  Du kan laste ned gratis ebok som handler om OneDrive. Eboken er på PDF eller Docs.com og du finner den på office.com.

 • Slik får du mer lagringsplass
  Dette er triksene for å få mer lagringsplass på din OneDrive-konto:

  • Enkelte modeller av Samsung-mobiltelefoner gir deg 100 GB ekstra lagringsplass.

  • Brukere av Windows Phone skal få 15 GB ekstra lagringsplass.

  • Office 365-abonnenter får 1 TB ekstra lagringsplass.

  • Hver gang du tipser en venn om OneDrive får du 500 MB ekstra lagringsplass.

  • Du kan betale for mer plass.

  I tillegg kan du sjekke på OneSpace via Innstillinger, Alternativer, Ekstra lagringsplass. Her kan det være mulig med ekstra lagringsplass via en OneDrive-kode, bonus for henvisning og lojalitet-bonus.

Registrer deg og last ned appen

Du finner OneDrive på onedrive.live.com. OneDrive-appen finner du på onedrive.live.com. Du får i utgangspunktet 5 GB gratis lagringsplass. Du finner en oversikt over de forskjellige OneDrive-modellene på onedrive.live.com.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *