Derfor bør du velge Microsoft Edge
Microsoft Edge er en nettleser som Microsoft lanserte sammen med Windows 10. Den er altså innebygd i Windows 10.

Les også: Nettlesertest

Meningen er at Edge skal erstatte den gamle traveren Internet Explorer og det er ingen tvil om at Edge er vesentlig bedre enn Internet Explorer på flere områder.

Hvorfor Microsoft Edge?

Har du Windows 10 har du allerede Microsoft Edge. Er du fornøyd med denne nettleseren er det egentlig ingen grunn til å laste ned og installere en ny nettleser. Microsoft Edge er vesentlig bedre enn den gamle Internet Explore og er egentlig ikke sammenlignbar. Microsoft Edge er minimalistisk, lett å kjøre, har god sikkerhet og den er også rask. Blir du vant til Microsoft Edge er det liten grunn til å bytte.

Vi har nylig testet hastigheten i seks nettlesere og Microsoft Edge viste seg faktisk å være den raskeste. Er du en vanlig surfer er Microsoft Edge derfor et godt valg – les mer.

Hvorfor velge en annen nettleser?

Det som helst drar ned Edge sammenlignet med andre nettlesere er mangel på utvidelser – den støtter riktignok utvidelser, men utvalget er begrenset. Den er også mindre fleksibel enn de andre nettleserne. Den mest fleksible nettleseren er Firefox, men Chrome og Vivaldi er også gode.

Microsoft Edge er innebygd i Windows 10

Har du Windows 10 har du allerede Microsoft Edge – den er forhåndsinstallert og den støtter kun Windows 10. Du finner hjemmesiden til Microsoft Edge på microsoft.com.

You may also like...

6 Responses

 1. Anne Sofie Tolfsby sier:

  Jeg har Windows10. Hvorfor får jeg da en masse meldinger om M Edge? Virker forstyrrende og forvirrende. Jeg tror straks noe er feil. Jeg får også meldinger om oppdatering av F-Sëcure – jeg vet at det ikke er Microsofts program – som ber meg oppdatere til tross for at programmet ble oppdatert for et par måneder siden. På F-Secures side står det at alt er oppdatert og installert og aktivt. Kan det ha noe med Windows å gjøre, eller må jeg ta kontakt med F-Secure?

  • Du får meldinger om Edge kanskje fordi Edge har nylig fått stor oppdatering. Hvis ikke du ønsker å få meldinger fra F-Secure kan du kanskje gå i innstillinger og slå av meldingene?

 2. Nina Kristine sier:

  Rasjonelt spørsmål: Hva er fordeler og ulemper med at mine pdf (som er lagret på min pc) når jeg åpner dem så åpner de seg i Edge? Blir pdf i Edge synlig for andre enn meg? Frustrasjon: Mine pdf har alltid åpnes seg i Acrobat reader, men nå plutselig åpner de seg i edge. Jeg vil da selvsagt ikke at mine dokumenter fra pc skal åpne seg i en nettleser. Det er ok hvis jeg er på en nettside og trykker på en link for en pdf, at den åpner seg i nettleser. Men det er vel ikke nødvendig at det skjer med pdf som er lagret på min pc. Dokumentet er jo og skal være på min pc, ikke ute på nettet. Ikke forstår jeg hvordan pc plutselig kan bestemme å gjøre det, og det er jo ikke de samme valgene for å redigere, printe osv. i edge (ser ikke det her ihvertfall) + jeg blir redd for at dokumenter åpent på nett kan deles med andre. Forstår virkelig ikke vitsen med dette. Jeg har tidligere funnet at noen av mine dokumenter har blitt delt med andre kollegaer uten min viten, sikkert sånne rare ting i programmer og valg som jeg ikke forstår, og på underlig vis har jeg delt noe uten å vite det. HATER alle sky og nettløsninger som pusher på deling, synkronisering, auto innstillinger og pop’up’er med uforståelige valg som plutselig er der mens du skriver / trykker enter i et dokument og ved uhell trykker på noe i pop’upen som man ikke har sett hva er, eller man vil fjerne popup’en så raskt som mulig (jobber mot deadline, har lite tid) har ikke tid å lære hva valgene betyr på popup’en, men må likevel trykke på noe for å få den fjernet raskt. Og etterpå aner ikke konsekvensene av det man har trykket på. Hater alle integrerte løsninger som man aldri har tid å lære seg. Når man er leder i jobbsammenheng så er det strenge GDPR regler og jeg kan ikke la all jobb informasjon flyte alle steder og ikke vite hvor ting »er», det er strenge regler for dette. Nå har jeg endret innstillingene slik at pdf ikke åpnes i edge, men jeg er veldig opprørt over at pc har innstilt seg slik automatisk og at jeg måtte bruke mye tid på å finne ut av det nå mens jeg jobber med en viktig deadline og har kort leveringstid.

  • Du kan faktisk endre hvilket program som åpner PDF. Dette gjør du via Start, Innstillinger, Apper, Standardapper.

   • Nina Kristine sier:

    Ja som jeg skrev så har jeg endret innstillingene på dette, så det er i orden. Men jeg er nysgjerrig på hva som er hensikten med å åpne i nettleser, og om det blir lagret på nettet. Det kan jo hende jeg lærer noe smart av dette : )

    • Jeg kan ikke svare for Microsoft, men jeg tipper at hensikten er at det skal være enklere å åpne i nettleser fremfor å bruke å bruke et tredjepartsverktøy. Men, Edge er jo Microsoft sin nettleser, og det er ikke vanskelig å forstå at Microsoft ønsker å promotere sin nettleser mest mulig. Derfor velger Windows dette for deg. Det eneste «smarte» i denne sammenhengen er etter min mening at du kan velge bort det Microsoft har valgt for deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *