«McAfee»-virus herjer

Har du fått en e-post som forteller deg at din enhet er blitt infisert med (22) virus?

Les også: Slik blir du kvitt spam

Det varierer hvem som er avsender, men det er gjerne «McAfee» eller «Norton». Tallet i parentesen varierer, men dette skal fortelle deg hvor mange virus som har infisert din enhet.

Falsk e-post

Disse meldingene er svindelforsøk. Hvis du leser e-postmeldingen og klikker på lenken i meldingen vil din PC infiseres med virus. Denne meldingen er ekstra farlig for brukere som faktisk bruker McAfee eller Norton som antivirus. Meldingen kan ha blant annet følgende tekst:

  • Ditt Norton-abonnement har utløpt og derfor er din enhet infisert.
  • Ditt McAfee Antivirus-abonnement har utløt.
  • Antivirus beskyttelsen din er utløpt.
  • Din datamaskin har blitt hacket.
  • Datamaskinen din er i fare!
  • Du må bekrefte. Din siste sjanse.

For mange av oss som har flere års fartstid på nettet er dette enkelt å gjennomskue som svindelforsøk. For andre er dette kjempeskummelt. Det kan være vanskelig å skille mellom ekte e-post og en skadelig e-postmelding, spesielt hvis du faktisk bruker Norton-antivirus. Alle meldinger som oppfordrer deg til å klikke på en lenke er i utgangspunktet mistenkelige.

McAfee og Norton er ikke alene

Flere aktører og selskaper blir misbrukt på denne måten. Du får et tilbud om hjelp eller du får et tilbud om å kjøpe en vare eller tjeneste. Du bør rett og slett ignorere slike e-poster. Unntaket er om du selv har kontaktet selskapet og venter på svar.

Hvorfor?

Hvorfor får mange av oss mange slike svindelforsøk? Hvis du legger ut e-postadressen din på nettet i ulike sammenhenger, for eksempel sosiale medier, blogger og nettsider, blir adressene samlet inn av spammere. E-postadresser blir rett og slett en vare som selges videre til andre spammere.

Les også: Slik blir du kvitt spam

Hvordan få mindre av dette søppelet?

De fleste e-posttjenster har filtre som fjerner spam. Gmail har for eksempel et kjempebra spamfilter som gjør at du trenger nesten ikke å tenke på spam. En av få ulemper med spamfilteret i Gmail er at den har tendens til å fjerne ekte meldinger, altså at den filtrerer bort meldinger som ikke er spam. Vi har selv opplevd at en viktig regning havnet i spam-mappen. Derfor må du sjekke spam-mappen i Gmail i ni og ne. Dette er heldigvis svært enkelt å gjøre.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *