Dansk gigant hardt rammet i juni-angrepet

Et dataangrep rammet i juni 2017 flere land i verden. Det dreier seg igjen om ransomware, det vil si et virus som krypterer datamaskinen og som krever løsepenger for å låse opp maskinen.

Les også: Verdensomfattende dataangrep

Private virksomheter, sykehus, havnevesen, banker og flyplasser i over 60 land ble rammmet i angrepet. Selskapet som ble hardest rammet av dette angrepet er det danske shippingselskapet Maersk som er en gigant i verdenssammenheng på sitt område. Det er estimert at angrepet har kostet totalt mellom 1,3 og 1,9 milliarder danske kroner.
Lammet virksomheten

Den danske giganten ble såpass hardt rammet at virksomheten var lammet i mange dager etterpå, mens de jobbet på spreng med å prøve å finne en løsning. Kundene til selskapet fikk ikke vite hvor deres varer befant seg og de kunne heller ikke legge inn noen bestilling i denne perioden. Heldigvis for selskapet viser det seg at Maersk ikke har mistet sensitiv informasjon til tredjepart som følge av engrepet.

Sterkt selskap

Analytikere mener 1,9 milliarder kroner er et vesentlig beløp og at det er alvorlig for selskapet, men de mener likevel ikke at dette angrepet vil true selskapet. Til tross for angrepet forventer faktisk selskapet å få mer overskudd i 2017 enn året før.

Hvordan unngår du å bli rammet?

Dette er de to viktigste tiltakene:

  • Sørg for å holde Windows oppdatert.
  • Vær på vakt hvis du får e-post med et vedlegg. Du bør helst ikke åpne vedlegget med mindre du er sikker på hva det innholder.

Les vår antivirus-guide for god råd og tips om hvordan du kan beskytte deg.

Kilde: dr.dk

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.