Last ned gratis Lightroom-utfordrer

Selskapet Macphun har lagt ut gratis betaversjon av programmet Luminar som har som mål å kunne konkurrere med Adobe Lightroom, i hvert fall den delen av programmet som kan brukes til å redigere bilder, nemlig Develop-modulen.

Les også: Lightroom-guide
Målet med Luminar er å lage et fleksibelt program som kan justeres av fotografer på forskjellige nivåer, alt fra amatørfotografer i startfasen til profesjonelle fotografer som trenger avanserte verktøy for raw-filer.

Luminar kan foreløpig by på 300 verktøy for bilderedigering, i tillegg til 50 forhåndsredigeringer (presets), pluss 40 filtre og «non-destructive» redigering.

Last ned

Du kan laste ned Luminal BETA fra macphun.com hvis du legger inn e-postadressen din. Du får tilsendt en kode i en e-postmelding slik at du kan aktivere programmet. Windows-versjonen av programmet skal etter planen lanseres høsten 2017. Prisen vil sannsynligvis ligger på rundt 70 USD (rundt 600 kroner).

Flere Lightroom-konkurrenter

Adobe Lightroom er et fantastisk program for redigering og organisering av bilder. Problemet med Lightroom er ytelsen. Derfor trenger Lightroom utfordrere som kan sette fart på Adobe for å gjøre Lightroom raskere. Det virker som denne utfordringen har gitt resultater, fordi det er i et siste kommet en melding fra Adobe om at de nå prioriterer ytelsen i Lightroom, men det gjenstår å se om Adobe mener alvor – les mer om denne saken i vår artikkel.

Utviklere står nå i kø for å utfordre Lightroom. Dette er noen få eksempler:

Kilde: petapixel.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *